Τζορτζ Φλόιντ: Η Μινεάπολη δίνει το όνομά του σε δρόμο

Δρόμος στη Μινεάπολη θα πάρει την ονομασία του Τζορτζ Φλόιντ
Δρόμος στη Μινεάπολη θα πάρει την ονομασία του Τζορτζ Φλόιντ AP

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μινεάπολης ενέκρινε την μετονομασία δρόμου σε George Perry Floyd Jr. Place την Παρασκευή (18/9), προν τιμήν του αδικοχαμένου αφροαμερικανού.

Ένας δρόμος της Μινεάπολης που βρίσκεται πολυ κοντά στην τοποθεσία όπου σκοτώθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ σύντομα θα μετονομαστεί προς τιμήν του.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ αν και ο δρόμος εξακολουθεί να ονομάζεται Chicago Avenue, η πόλη θα φροντίσει άμεσα τα τετράγωνα μεταξύ του 37ου και του 39ου δρόμου να ονομαστούν George Perry Floyd Jr. Place.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την ονομασία την Παρασκευή (18/9), ενώ το γραφείο του Δημάρχου Jacob Frey είπε ότι πιθανότατα θα υπογράψει και την απόφαση.

Ο Φλόιντ, σκοτώθηκε στις 25 Μαΐου, αφού ο Ντέρεκ Τσάββιν, ένας λευκός αστυνομικός, πίεσε το γόνατό του στο λαιμό του Φλόιντ παρά τις εκκλήσεις του ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Ο θάνατος του Floyd καταγράφηκε σε ένα βίντεο που πυροδότησε διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο.

Μήνες μετά το θάνατο του Floyd, η διασταύρωση παραμένει οριοθετημένη και στο σημείο δολοφονίας βρίσκεται ένα μνημείο.

Μια ομάδα μάλιστα διαδηλωτών έχει καταλάβει την περιοχή, λέγοντας ότι δεν θα φύγει έως ότου η πόλη ανταποκριθεί στα αιτήματά τους, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της προσωρινής δέσμευσης φόρου ιδιοκτησίας για άτομα που βρίσκονται εντός του συγκεκριμένου κομματιού της πόλης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τζορτζ Φλόιντ
SHARE:

24Media Network