Β. Κορέα κατά Τραμπ: Είναι γεροξεκούτης, καταστροφέας της ειρήνης, παρίας και γκάνγκστερ

Β. Κορέα κατά Τραμπ: Είναι γεροξεκούτης, καταστροφέας της ειρήνης, παρίας και γκάνγκστερ

Κατά ριπάς οι βολές της Πιονγκγιάνγκ κατά του Αμερικανού προέδρου, με αφορμή την απόφασή του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και τις αντιδράσεις που αυτή πυροδότησε

Η Βόρεια Κορέα επέκρινε με δριμύτητα τον Ντόναλντ Τραμπ για την απόφασή του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς τον και πάλι "γεροξεκούτη".

Τους τελευταίους μήνες ο Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανταλλάσσουν βαρείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς και απειλές, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης λόγω του βαλλιστικού και πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ.

"Δεδομένου ότι ο ανισόρροπος γεροξεκούτης καλεί ανοιχτά από τον ΟΗΕ για την πλήρη καταστροφή ενός κυρίαρχου κράτους, η πράξη αυτή (σ.σ. η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ) δεν είναι και τόσο απροσδόκητη", ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.

"Αλλά αυτή η πρωτοβουλία δείχνει με σαφήνεια σε όλον τον κόσμο ποιος είναι ο καταστροφέας της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας, ο παρίας και ο γκάνγκστερ της διεθνούς κοινότητας", πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις που συνήθως απευθύνει η Ουάσινγκτον στη Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγκγιάνγκ "καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο" την αμερικανική απόφαση για την Ιερουσαλήμ, συνεχίζει το πρακτορείο, και εκφράζει "τη σταθερή υποστήριξή και αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό και αραβικό λαό, στον αγώνα τους για τα νόμιμα δικαιώματά τους".

"Οι ΗΠΑ θα θεωρηθούν υπεύθυνες για όλες τις συνέπειες αυτής της επικίνδυνης και διαβολικής ενέργειας", καταλήγει το πρακτορείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέση Ανατολή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προσβεβλημένος ο Τραμπ από τον Κιμ που τον αποκάλεσε 'γέρο'

'Φλέγεται' η Μέση Ανατολή: Στους 4 οι νεκροί στη Γάζα μετά από αεροπορικές επιδρομές

SHARE:

24Media Network