Β. Μακεδονία: Μισή κωλοτούμπα από το VMRO για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Β. Μακεδονία: Μισή κωλοτούμπα από το VMRO για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Σημαία της Βόρειας Μακεδονίας σε πλατεία στα Σκόπια AP

Αρχισε να τα μασάει ο άλλοτε σκληρός με τη Συμφωνία των Πρεσπών πρόεδρος του VMRO, Χρίστιαν Μιτσκόσκι.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες μετά τον εκλογικό θρίαμβο του VMRO στις δημοτικές εκλογές της Βόρειας Μακεδονίας και ο Χρίστιαν Μιτσκόσκι άρχισε να προπονείται στο άθλημα της…κωλοτούμπας.

‘Ως γνωστόν, οι εθνικιστές του VMRO δεν είχαν απλά καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά είχαν διεξάγει μεγάλο αγώνα, εντός και εκτός του κοινοβουλίο έτσι ώστε η Συμφωνία να μην κυρωθεί ποτέ.

Τώρα όμως που αχνοφάνηκε η προοπτική της εξουσίας ο Μιτσκόσκι άρχισε να…νερώνει το κρασί και να μιλά για πραγματικότητα που πρέπει το κόμμα του να σεβαστεί σε περίπτωση που αναλάβει τα ηνία της χώρας.

“Μας αρέσει αυτή η πραγματικότητα; Οχι βέβαια, δεν μας αρέσει. Είναι η πραγματικότητα που δημιούργησε ο Ζάεφ. Αλλά αν αυτή η πραγματικότητα δεν γίνει σεβαστή θα έχουμε σωρεία προβλημάτων. Πάνω σ’ αυτήν την πραγματικότητα λειτουργούμε ως πολίτες της χώρας. Η πατρίδα μας όμως είναι η Μακεδονία και μόνο η Μακεδονία” τόνισε ο επικεφαλής του VMRO.

Ο Μιτσκόσκι πάντως άφησε να εννοηθεί ότι μία δική του κυβέρνηση θα δουλέψει για την αλλαγή της Συμφωνίας χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες γι’ αυτό. Ισως γιατί ξέρει καλά ότι μη σεβασμός της Συμφωνίας σημαίνει οριστική ματαίωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα