Διάψευση του Ιράκ για κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τις ΗΠΑ

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρίκε Περί μιλάει σε συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο του Ιράκ στη Βαγδάτη
Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρίκε Περί μιλάει σε συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο του Ιράκ στη Βαγδάτη AP

Η Βαγδάτη διαψεύδει ότι άρχισαν εκ νέου κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τις ΗΠΑ, οι οποίες διακόπηκαν με τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί.

Οι αρχές του Ιράκ διέψευσαν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχουν ξαναρχίσει οι κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις Αμερικανών και Ιρακινών οι οποίες διακόπηκαν μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, στις 3 Ιανουαρίου στη Βαγδάτη. "Οι κοινές επιχειρήσεις δεν ξανάρχισαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού για στρατιωτικά ζητήματα, Αμπντουλκαρίμ Χάλαφ. Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν στην εφημερίδα New York Times ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους, είπαν ότι οι επιχειρήσεις αυτές ξανάρχισαν την Τετάρτη. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν διέψευσε όμως αυτές τις πληροφορίες.

Ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ότι διακόπτει τις επιχειρήσεις του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, καθώς και τις αποστολές εκπαίδευσης του ιρακινού στρατού, για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με τον Χάλαφ, η Βαγδάτη δεν έχει δώσει την έγκρισή της για να ξαναρχίσουν οι κοινές επιχειρήσεις.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιράκ, ΗΠΑ, Δολοφονία Σουλεϊμανί
SHARE: