Βαλένθια: Η στιγμή της διάσωσης δύο ατόμων από φλεγόμενη πολυκατοικία

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά σε πολυκατοικία στη Βαλένθια
Φωτιά σε πολυκατοικία στη Βαλένθια AP

Τέσσερις νεκρούς και 14 τραυματίες αφήνει πίσω της η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε 14ώροφη πολυκατοικία στη Βαλένθια. Συγκλονίζουν οι προσπάθειες διάσωσης.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τη φωτιά στο 14ώροφο συγκρότημα κατοικιών και τις προσπάθειες διάσωσης των σωστικών συνεργείων των ανθρώπων που κινδύνευαν από τις φλόγες.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Πέμπτη (22/02) εξαιτίας της πυρκαγιάς σε πολυκατοικία στην πόλη Βαλένθια της Ισπανίας, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ενώ νωρίτερα οι αρχές έκαναν λόγο για 14 τραυματίες.

Φωτιά σε πολυκατοικία στη Βαλένθια
Φωτιά σε πολυκατοικία στη Βαλένθια AP Photo/Alberto Saiz

Σε βίντεο που κατέγραψε κάμερα που βρέθηκε στο σημείο και μεταδίδει το BBC, φαίνονται δύο άτομα να διασώζονται από τα πυροσβεστικά συνεργεία με ένα βυτιοφόρο.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως έχουμε τέσσερις νεκρούς», δήλωσε στον Τύπο ο Χόρχε Σουάρεθ Τόρες, υποδιευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην επαρχία Βαλένθια, προσθέτοντας πως δεν είναι ακόμη σε θέση να πει αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Φωτιά σε πολυκατοικία στη Βαλένθια
Φωτιά σε πολυκατοικία στη Βαλένθια AP Photo/Alberto Saiz

Περισσότερα από 20 πυροσβεστικά συνεργεία προσπάθησαν να περιορίσουν την πυρκαγιά, η οποία έχει επεκταθεί σε παρακείμενο κτίριο.

Αρκετοί άνθρωποι νοσηλεύονται με εγκαύματα και λόγω εισπνοής καπνού, μεταξύ των οποίων και μέλη των ομάδων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα