Βασίλισσα Ελισάβετ: Αγωνία για την υγεία της – Στο πλευρό της η οικογένειά της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αγωνία για την υγεία της – Στο πλευρό της η οικογένειά της
Η βασίλισσα Ελισάβετ AP

Στο κάστρο Μπαλμόραλ όπου παραμένει μετά τις οδηγίες των γιατρών της η Βασίλισσα Ελισάβετ μετέβησαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Τι ανέφερε η ανακοίνωση των γιατρών.

Στο πλευρό της Βασίλισσας Ελισάβετ που το τελευταίο διάστημα παραμένει στο Μπάλμοραλ στο Αμπερντίν βρέθηκε σχεδόν σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης  οι γιατροί του παλατιού εξέφρασαν έντονη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της.

“Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της Βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση.

Βρίσκεται άνετα στο Μπαλμόραλ”, ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της βασιλικής οικογένειας.

Ήδη, τα τέσσερα παιδιά της Ελισάβετ, βρίσκονται στο Μπαλμόραλ προκειμένου να είναι δίπλα της στις δύσκολες αυτές ώρες, ενώ μαζί τους είναι και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Ο πρίγκιπας Χάρι μεταβαίνει επίσης στην Σκωτία, ενώ σε αντίθεση με τις αρχικές πληροφορίες η Μέγκαν Μαρκλ δεν πηγαίνει στο Μπάλμοραλ.

Η Κέιτ Μίντλετον δεν ακολούθησε τον Γουίλιαμ στην Σκωτία καθώς τα παιδιά τους ξεκίνησαν σήμερα στο νέο τους σχολείο.

Πρωτοφανής διαχείριση

Όπως σχολίασε δημοσιογράφος του BBC, «υπάρχει ένας βαθμός σοβαρότητας που δεν έχουμε δει στο παρελθόν, το γεγονός ότι η ανακοίνωση εξεδόθη όταν συνήθως το παλάτι είναι τόσο απρόθυμο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υγεία της βασίλισσας».

«Η διατύπωση της ανακοίνωσης…και η μετακίνηση των πιο σημαντικών μελών της βασιλικής οικογένειας προς το Μπαλμόραλ, προς τη βασίλισσα, όλα αυτά υποδηλώνουν ένα ξεκάθαρο βαθμό ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας».

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τετάρτη (08/09) η 96χρονη βασίλισσα ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση με τους συμβούλους της, μετά από σύσταση των γιατρών για ξεκούραση.

Μάλιστα,  η εθιμοτυπική επίσκεψη του απερχόμενου πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον και της νεοεκλεγείσας Λιζ Τρας στην Ελισάβετ έλαβε χώρα για πρώτη φορά στο Μπαλμόραλ και όχι στο Μπάκινγχαμ, καθώς οι γιατροί δεν είχαν επιτρέψει στην Ελισάβετ να ταξιδέψει.

Ζωντανή εικόνα έξω από το Μπαλμόραλ

Οι ανακοινώσεις Τρας και Στάρμερ

“Ολόκληρη η χώρα είναι βαθιά αναστατωμένη από τις εξελίξεις στα Ανάκτορα του Μπάκινκχαμ σήμερα το μεσημέρι.

Οι σκέψεις μου – και οι σκέψεις των ανθρώπων της Μεγάλης Βρετανίας, βρίσκονται με την βασίλισσα Ελισάβετ και την οικογένειά της, αυτές τις δύσκολες ώρες”, ανέφερε σε ανάρτησή της η πρωθυπουργός της χώρας Λιζ Τρας.

“Οι σκέψεις μου βρίσκονται με την Μεγαλειότητά της την βασίλισσα και την οικογένειά της”, δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ εκφράζοντας την βαθιά του ανησυχία και προσθέτοντας ότι συμμερίζεται με ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις ελπίδες για την ανάρρωσή της.

Το BBC διέκοψε το πρόγραμμά του

Το δίκτυο BBC ONE άλλαξε την ροή του προγράμματός του περνώντας σε συνεχή ροή ειδήσεων. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο θάνατος της βασίλισσας οφείλει να μεταδοθεί αυστηρά από το BBC.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα