Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιος είναι ο γιατρός της και από πότε τη φροντίζει

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιος είναι ο γιατρός της και από πότε τη φροντίζει
Βασίλισσα Ελισάβετ Kirsty O'Connor/Pool Photo / AP IMAGES

Στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται ο γιατρός Sir Huw Thomas. Ποιος είναι και ποιες οι σπουδές του.

Ο άνδρας που είναι υπεύθυνος για τη φροντίδα της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ, για την οποία η αγωνία κορυφώνεται, είναι ο καθηγητής Sir Huw Thomas.

Ο Sir Huw Jeremy Wyndham Thomas είναι Βρετανός γαστρεντερολόγος στο St Mary’s Hospital του Λονδίνου και καθηγητής Γαστρεντερικής Γενετικής στο Imperial College London και στο St Mark’s Hospital.

Το 2005 διορίστηκε γιατρός της Βασιλικής Οικογένειας και τον Ιούλιο του 2014, επικεφαλής της Μονάδας Ιατρικής Φροντίδας του Παλατιού και γιατρός της Βασίλισσας.

Ο Thomas διορίστηκε Ιππότης Διοικητής του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος (KCVO) στις Τιμές Πρωτοχρονιάς 2021.

Μιλώντας στο Imperial την εποχή που χρίστηκε ιππότης, είπε: «Ήταν δύο πολυάσχολα χρόνια σε αυτόν τον ρόλο, οπότε αισθάνομαι πολύ ευγνώμων που αναγνωρίστηκαν οι υπηρεσίες μου μέχρι σήμερα».

Ο ίδιος ήταν μέλος της ομάδας που φρόντιζε τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ όταν γέννησε την κόρη της Σάρλοτ το 2015 και τον μικρότερο γιο Λούις το 2018 στο νοσοκομείο St Mary’s του Πάντινγκτον.

Οι σπουδές του

Γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1958 στο Λονδίνο της Αγγλίας και εκπαιδεύτηκε στο Harrow School.

Σπούδασε φυσικές επιστήμες στο Trinity College του Cambridge, αποφοίτησε με πτυχίο Bachelor of Arts (BA) το 1979: ακολουθώντας την παράδοση, το πτυχίο του προήχθη σε πτυχίο Master of Arts (MA Cantab).

Συνέχισε τις σπουδές του στην ιατρική στο London Hospital Medical College, ολοκληρώνοντας το πτυχίο Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery (MBBS) το 1982.

Αργότερα ανέλαβε μεταπτυχιακή έρευνα στο Imperial Cancer Research Fund και ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως Διδάκτωρ Φιλοσοφίας (PhD) στη μοριακή γενετική του καρκίνου του παχέος εντέρου το 1991 στο University College του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα