Οι πιο vegan-friendly πόλεις στον κόσμο. Ανάμεσά τους και η Αθήνα

Οι πιο vegan-friendly πόλεις στον κόσμο. Ανάμεσά τους και η Αθήνα
Vegan Burger 123RF.COM

Σύμφωνα με νέα έρευνα που μελέτησε τις επιλογές εστίασης του Trip Advisor στις 50 πιο δημοφιλής πόλεις στον κόσμο, η Αθήνα βρίσκεται στην 8η θέση ως προς τις περισσότερες vegan επιλογές.

Η συνεχώς αυξανόμενη ενημέρωση του κόσμου σχετικά με θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και η ευημερία των ζώων σε συνδιασμό με άλλους παράγοντες όπως το ενδιαφέρον γύρω από την υγεία του ανθρώπου οδηγούν ολοένα και περισσότερο κόσμο στο να ενστερνιστεί τον ‘βιγκανισμό’. Αν και στην αρχή αποτελούσε ένα πιο ‘περιθωριακό’ κίνημα, τώρα έχει γίνει ‘τάση’ με αποτέλεσμα, ο χώρος εστίασης και τα super market να το αγκαλιάζουν.

Οι Hayes & Jarvis διεξήγαγαν μια ανάλυση των επιλογών του Tripadvisor στις 50 πιο δημοφιλείς πόλεις, προκειμένου να δει ποιές έχουν τις περισσότερες επιλογές vegan εστιατορίων και super markets.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε το Δουβλίνο με το 21.1% των εστιατορίων να χαρακτηρίζονται ως vegan ή έστω πως παρέχουν vegan επιλογές. Στην Δεύτερη θέση βρίσκεται το Πουκέτ με 20.1% και στην τρίτη θέση το Άμστερνταμ με 19.8%.

Στην όγδοη θέση βρίσκεται η Αθήνα με το 17.2% των εστιατορίων της να χαρακτηρίζονται ως ‘vegan-friendly’, ξεπερνώντας τη Νέα Υόρκη και το Γιοχάνεσμπουργκ.

Πίνακας με τα στατιστικά στοιχεία της έρευνας statista.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα