Βέλγιο: Αποφυλακίστηκε συνεργός του διαβόητου παιδεραστή Ντιτρού

Διαδήλωση για τα θύματα του παιδεραστή δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού τον Αύγουστο του 2012 στις Βρυξέλλες
Διαδήλωση για τα θύματα του παιδεραστή δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού τον Αύγουστο του 2012 στις Βρυξέλλες AP

Ο 48χρονος ήταν ο "άντρας για όλες τις δουλειές" του παιδεραστή δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού, ενός εκ των χειρότερων εγκληματιών στην ιστορία της χώρας.

Ο Μισέλ Λελιέβρ, ένας από τους συνεργούς του Βέλγου παιδεραστή δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2004 σε κάθειρξη 25 ετών για τη συμμετοχή του στην απαγωγή πολλών θυμάτων, αποφυλακίστηκε την Δευτέρα, όπως ανακοινώθηκε από τη σωφρονιστική υπηρεσία της χώρας.

Μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Μισέλ Λελιέβρ αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

ADVERTISING

Στα τέλη Σεπτεμβρίου βελγικό δικαστήριο έκρινε ότι ο Λελιέβρ μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, αρκεί να βρει στέγη μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Το δικαστήριο εφαρμογής των ποινών των Βρυξελλών ζητά επίσης από τον Λελιέβρ να τηρήσει συνολικά δώδεκα όρους, όπως για παράδειγμα να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και να εργαστεί για να αποζημιώσει τα θύματά του.

Η εισαγγελία των Βρυξελλών είχε διαφωνήσει με την απόφαση αυτή.

Ο Μισέλ Λελιέβρ, 48 ετών σήμερα, συνελήφθη το 1996, ταυτόχρονα με τον Μαρκ Ντιτρού και τη Μισέλ Μαρτέν, την τότε σύντροφο του παιδεραστή. Ο «άνδρας για όλες τις δουλειές» του Ντιτρού, καταδικάστηκε για τη συμμετοχή του στην απαγωγή δυο κοριτσιών, της Αν και της Έφιε το 1995. Ήταν τα δύο από τα τέσσερα παιδιά που βρέθηκαν νεκρά τον επόμενο χρόνο σε ιδιοκτησίες που ανήκαν σ’ αυτόν που σήμερα θεωρείται ένας από τους χειρότερους εγκληματίες στην ιστορία του Βελγίου.

Το 2004, το Εφετείο της Αρλόν έκρινε ότι ο Λελιέβρ βοήθησε τον Ντιτρού να αρπάξει άλλα δύο κορίτσια, τη Λετισιά και τη Σαμπίν, οι οποίες γλίτωσαν, καθώς βρέθηκαν ζωντανές το 1996, σε ένα σπίτι στο Σαρλερούα.

Ο Μισέλ Λελιέβρ είναι ο δεύτερος από τους καταδικασθέντες που αποφυλακίζεται υπό όρους. Η Μισέλ Μαρτέν, στην οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 30 ετών, αφέθηκε ελεύθερη το 2012, ένα γεγονός που τότε είχε προκαλέσει πολλές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Βέλγιο.

Ο Ντιτρού παραμένει ακόμη κρατούμενος στη Νιβέλ, έχοντας εκτίσει περισσότερα από 23 χρόνια στη φυλακή για τα εγκλήματά του.

SHARE:

24Media Network