Βέλγιο: Αυστηροί περιορισμοί που θυμίζουν lockdown – Επιστροφή της μάσκας και τηλεργασία

Βέλγιο: Αυστηροί περιορισμοί που θυμίζουν lockdown – Επιστροφή της μάσκας και τηλεργασία
Αυστηροί περιορισμοί στο Βέλγιο 2021 Geert Vanden Wijngaert/AP Photo

Την ώρα που το τέταρτο κύμα σαρώνει την Ευρώπη και με το βλέμμα στον εορτασμό των Χριστουγέννων, το Βέλγιο επέβαλε mini lockdown επαναφέροντας τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους και τηλεργασία. Στη Γάνδη ακυρώθηκαν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Στο έλεος της πανδημίας και του τέταρτου κύματος που σαρώνει την Ευρώπη βρίσκεται η Γηραιά ήπειρος, με τις κυβερνήσεις των χωρών να αυξάνουν τα περιοριστικά μέτρα με στόχο να σωθούν τα Χριστούγεννα.

Μετά την Αυστρία, η οποία από αύριο, Δευτέρα (22/11) εισέρχεται σε εθνικό lockdown, το Βέλγιο φαίνεται να ακολουθεί τον ίδιο δρόμο επιβάλοντας περιορισμούς και επαναφέροντας μέτρα όπως η χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους, τόσο εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς, αλλά και τηλεργασία τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Επίσης, η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική και για τα παιδιά από 10 ετών, ενώ μέχρι πριν ίσχυε για τα παιδιά από 12 ετών και άνω.

Ιδιαίτερα βεβαρυμένη είναι όμως και η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στο Βέλγιο καθώς όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega, παρά το σχετικά καλό ποσοστό εμβολιασμού που ανέρχεται στο 75%, καθημερινά καταγράφονται πάνω από 13.000 κρούσματα και 500 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, με τον αριθμό των κλινών Covid-ΜΕΘ να ανέρχεται στις 2000. Αύξηση όμως παρατηρείται και στους θανάτους από κορονοϊό, με το Βέλγιο να καταγράφει το Σάββατο (20/11) 42 νέες απώλειες.

Ακυρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Γάνδη

Η πόλη της Γάνδης ακύρωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, καθώς και την άφιξη του Σιντερκλάας (Αγίου Νικολάου) λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, με τον δήμαρχο Ματίας Ντε Κλερκ να κάνει λόγο για “πολύ σοβαρή κατάσταση”.

Χριστούγεννα στο Βέλγιο εν μέσω αυστηρών περιορισμών 2021 Geert Vanden Wijngaert/AP Photo


«Οι ιατρικοί μας ειδικοί επιμένουν στη σημασία της αποφυγής όσο το δυνατόν περισσότερων επαφών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να ακυρώσουμε ή να περιορίσουμε τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την πόλη». Από την άλλη πλευρά, στις Βρυξέλλες η Χριστουγεννιάτικη αγορά θα ανοίξει τις πύλες της στις 26 Νοεμβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί, με την τήρηση των νέων μέτρων που είχε αποφασίσει η Επιτροπή Διαβούλευσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα