Βέλγιο: Δημοσιογράφος πήρε συνέντευξη εν αγνοία της από τον τρομοκράτη του Παρισιού

Βέλγιο: Δημοσιογράφος πήρε συνέντευξη εν αγνοία της από τον τρομοκράτη του Παρισιού
Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ Belgian Federal Police / ASSOCIATED PRESS - Thibault Camus / ASSOCIATED PRESS

Βελγίδα δημοσιογράφος πήρε συνέντευξη... κατά λάθος από τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Βελγίου RTBF ανακάλυψε ότι είχε μεταδώσει συνέντευξη με τον τρομοκράτη Σαλάχ Αμπντεσλάμ και δύο από τους συνεργούς του, λίγο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι.

Περίπου 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν όταν οπλισμένοι άνδρες ζωσμένοι με εκρηκτικά έβαλαν στο στόχαστρο έξι μπαρ και εστιατόρια, την αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν και το Σταντ ντε Φρανς, το εθνικό στάδιο της Γαλλίας, αφήνοντας βαθιές πληγές στην ψυχή του έθνους.

Όπως γράφει το brusselstimes, το πρωί της 14ης Νοεμβρίου, η γαλλική αστυνομία πραγματοποιούσε ελέγχους σε οχήματα στα σύνορα Βελγίου – Γαλλίας, ώστε να αποτρέψει τη διαφυγή υπόπτων για τις επιθέσεις. Μαζί με τους αστυνομικούς βρίσκονταν εκεί και αρκετοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι ρωτούσαν τους οδηγούς για τους ελέγχους που πραγματοποιούνταν. Σε ένα από τα αυτοκίνητα, όμως, επέβαινε ο τρομοκράτης Σαλάχ Αμπντεσλάμ, μαζί με τον Μοχάμεντ Αμρί και τον Χαμζά Ατού.

Ο Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά τις επιθέσεις στο Βέλγιο, είπε σε συγκρατούμενούς του ότι είχε δώσει συνέντευξη στο RTL-TVI. Τελικά, ο σταθμός ήταν ο RTBF και η δημοσιογράφος που μίλησε κατά λάθος με τον τρομοκράτη ήταν η Σαρλότ Λεγκράν.

|Δε θυμάμαι τη μάρκα του οχήματος ή το χρώμα. Μέσα ήταν τρεις νεαροί που φαίνονταν κουρασμένοι. Αυτός που καθόταν πίσω ήταν τυλιγμένος με ένα πάπλωμα ή χοντρό μπουφάν. Δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικοί, αλλά απάντησαν τις ερωτήσεις μου, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχαν τα στοιχεία τους. Όταν τους επέστρεψαν τα χαρτιά τους, έκοψαν απότομα την κουβέντα και έκλεισαν το παράθυρο. Σαν να με αποπήραν”, δήλωσε η Λεγκράν.

Σε σημείο της συνέντευξης, ο Αμπντεσλάμ με τους δύο συνεργούς του ακούγονται να λένε “αυτός είναι ο τρίτος έλεγχος. Ειλικρινά είναι λίγο ενοχλητικό. Αλλά τώρα καταλαβαίνουμε κάπως το γιατί”.

“Για ένα περίεργο λόγο, ένιωσα κάπως ένοχη, αλλά μετά θυμήθηκα τα γεγονότα. Εκείνη τη στιγμή δεν είχα τα δεδομένα που θα μου επέτρεπαν να τον αναγνωρίσω. Ούτε εγώ ούτε η αστυνομία”, κατέληξε η δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα