Βέλγιο: Κάτω των 40 ετών το 50% των κρουσμάτων

Βέλγιο: Κάτω των 40 ετών το 50% των κρουσμάτων

Σύμφωνα με επιδημιολόγο του ινστιτούτου Υγείας Sciensano, ένα στα δύο κρούσματα του Βελγίου είναι ηλικίας μικρότερης των 40 ή ακόμη και των 30 ετών.

Πολλοί από όσους έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό είναι μεταξύ 20 και 29 ετών επεσήμανε ο επιδημιολόγος του Ινστιτούτου Υγείας Sciensano Μποντουίν Κατρί μιλώντας στο βελγικό δίκτυο VTR, αναφέρει η εφημερίδα “Le Soir”.

Παρατηρούμε ότι πολλοί από τα νέα κρούσματα είναι μεταξύ 20 και 29 ετών. Είναι μία ομάδα η οποία πρέπει να προστατευτεί και ταυτόχρονα να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται ανάμεσά μας, τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με μειωμένες άμυνες” τόνισε ο επιδημιολόγος προσθέτοντας ότι τα μισά από τα κρούσματα είναι κάτω των 40 ετών.

Σύμφωνα με το Sciensano, τις δύο τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στις Βρυξέλλες, ενώ στην Αμβέρσα σημειώνεται πτώση για πρώτη φορά εδώ και 17 ημέρες.

O Mποντουίν Κατρί χαρακτηρίζει την κατάσταση στις Βρυξέλλες «ανησυχητική» και σημειώνει ότι «την προηγούμενη και αυτή την εβδομάδα, είχαμε κατά μέσο όρο 44 κρούσματα την ημέρα, αλλά ο αριθμός των περιπτώσεων που αναμένεται να επιβεβαιωθούν έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα