Η Βενεζουέλα απάντησε στο Ελ Σαλβαδόρ και απέλασε το διπλωματικό προσωπικό της χώρας από το Καράκας

Η Βενεζουέλα απάντησε στο Ελ Σαλβαδόρ και απέλασε το διπλωματικό προσωπικό της χώρας από το Καράκας
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο σε ομιλία στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας AP

Σε οριστική ρήξη οδηγούνται οι διπλωματικές σχέσεις της Βενεζουέλας με το Ελ Σαλβαδόρ. Το Καράκας απάντησε με απέλασε του διπλωματικού προσωπικού του Ελ Σαλβαδόρ.

Αμεση ήταν η απάντηση της Βενεζουέλας στην απέλαση του προσωπικού της βενεζουελάνικης πρεσβείας στο Ελ Σαλβαδόρ.

Το Καράκας απάντησε με απέλαση από τη δική του πλευρά.

Η σχετική ανακοίνωση, που κοινοποιήθηκε και από την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, αναφέρει τα εξής:

Η κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας ανακοινώνει ότι αποφάσισε να κηρύξει ανεπιθύμητα τα μέλη του διπλωματικού προσωπικού της Δημοκρατίας του Ελ Σαλβαδόρ στο Καράκας, δίνοντάς τους προθεσμία 48 ωρών για αποχώρησή τους από την επικράτεια της Βενεζουέλας.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται με αυστηρή εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας, μετά την άνευ προηγουμένου ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ για την απέλαση του διπλωματικού προσωπικού της Βενεζουέλας δεόντως διαπιστευμένου στη χώρα αυτή.

Είναι σαφές ότι στην προκειμένη περίπτωση οι αρχές του Σαλβαδόρ δεν προσπαθούν παρά να παράσχουν μια μικρή ανάσα στην εξασθενημένη στρατηγική της αμερικανικής παρέμβασης και τον οικονομικό αποκλεισμό εναντίον του λαού της Βενεζουέλας. Με αυτόν τον τρόπο, ο Najib Bukele αναλαμβάνει επισήμως το θλιβερό ρόλο του πιονιού της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, τιμώντας την ταπεινωτική μεταχείριση που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών παρείχε στους συμπολίτες του στην μεταναστευτική πολιτική τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα