Βενεζουέλα: Δουλειά μόνο Δευτέρα και Τρίτη λόγω ενεργειακής κρίσης

default image

Μόνο δύο μέρες την εβδομάδα θα εργάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας σε μια προσπάθεια να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας

Πρωτοφανή μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση που μαστίζει τη χώρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Μεταξύ αυτών είναι και ο περιορισμός σε μόλις δύο ημέρες εργασίας, στους περίπου δύο εκατομμύρια δημόσιους υπαλλήλους. Όπως γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος Αριστόμπουλο Ιστουρίζ, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα θα πηγαίνουν στη δουλειά τους μόνο κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση.

Τα προβλήματα έχουν προκύψει από την μεγάλη ξηρασία, η οποία έχει μειώσει δραματικά τα επίπεδα του νερού στο κύριο υδροηλεκτρικό φράγμα της χώρας.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες εβδομάδες ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο είχε δώσει ρεπό τις Παρασκευές στους δημοσίους υπαλλήλους για τον Απρίλιο και τον Μάιο, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

“Ζητάμε διεθνή βοήθεια, τεχνική και οικονομική για να μπορέσουμε να επανακάμψουμε. Διαχειριζόμαστε την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενώ περιμένουμε να έρθουν οι βροχές. Αρκετές χώρες έχουν πληγεί από την ξηρασία, που προκαλείται από το Ελ Νίνιο. Η Βενεζουέλα, ωστόσο, έχει την μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας”, δήλωσε ο Μαδούρο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να αλλάξει η ώρα και να πάει 30 λεπτά μπροστά για να μειωθεί η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας νωρίς το απόγευμα ενώ πλέον η χώρα μένει χωρίς ρεύμα για τέσσερις ώρες καθημερινά.

Πηγή: BBC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα