Βενεζουέλα: O Γκουαϊδό επέστρεψε στο Καράκας μετά από διεθνή περιοδεία

Βενεζουέλα: O Γκουαϊδό επέστρεψε στο Καράκας μετά από διεθνή περιοδεία
Ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης Juan Guido AP

Κατά την διάρκεια της περιοδείας του, ο Γκουαϊδό έγινε μεταξύ άλλων δεκτός στον Λευκό Οίκο και παρευρέθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό ανακοίνωσε σήμερα ότι επέστρεψε στο Καράκας μετά από μια διεθνή περιοδεία 23 ημερών στη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

«Είμαστε στο Καράκας. Μεταφέρω τη δέσμευση του ελεύθερου κόσμου, που είναι έτοιμος να μας βοηθήσει να ανακτήσουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία (…) Η στιγμή έφτασε», τόνισε με tweet του ο αναγνωρισμένος ως μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας από 50 χώρες της Δύσης.

Κατά την περιοδεία του, ο Γκουαϊδό έγινε μεταξύ άλλων δεκτός στον Λευκό Οίκο και παρευρέθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Είχε αναχωρήσει από την χώρα του, αψηφώντας μια απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια της Βενεζουέλας που του έχει επιβάλει δικαστήριο του Καράκας, απόφαση που ο ηγέτης της αντιπολίτευσης είχε ήδη αψηφήσει στο παρελθόν.

Πριν την άφιξή του, ξέσπασαν συγκρούσεις στο αεροδρόμιο της βενεζουελανής πρωτεύουσας, όπου αναμενόταν ο Γκουαϊδό, ανάμεσα σε βουλευτές της αντιπολίτευσης και σε υποστηρικτές του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα