Βενεζουέλα: Ηγέτης της αντιπολίτευσης δραπέτευσε στην Ισπανία

Βενεζουέλα: Ηγέτης της αντιπολίτευσης δραπέτευσε στην Ισπανία
Former Caracas Mayor Antonio Ledezma, left, sits with Spain's Prime Minister Mariano Rajoy during a meeting at the Moncloa Palace in Madrid, Spain, Saturday, Nov. 18, 2017. The ousted mayor of Caracas pledged to spread his protest against Venezuela's socialist government across the world as he arrived in Spain on Saturday, a day after escaping from house arrest and slipping past security forces into Colombia. (AP Photo/Paul White) AP

Ο πρώην δήμαρχος του Καράκας συναντήθηκε με τον ισπανό πρωθυπουργό

Ο Αντόνιο Λεντέζμα, πρώην δήμαρχος του Καράκας και πολιτικός αντίπαλος του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, έγινε δεκτός το Σάββατο, στη Μαδρίτη, μετά την απόδρασή του από τον κατ’οίκον περιορισμό που του είχε επιβληθεί.

O Λεντέζμα, ο οποίος βρίσκεται στην Ισπανία με την σύζυγο και τις κόρες του και έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στο πρωθυπουργικό μέγαρο της Μαδρίτης, είχε εκλεγεί δήμαρχος του Καράκας το 2008, ενώ είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2015 για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή του προέδρου Μαδούρο. Η ποινή φυλάκισής του, μετετράπη σε κατ’οίκον περιορισμό για λόγους υγείας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά την συνάντησή του με τον Ραχόι, δήλωσε πως θα συνεχίσει να μάχεται κατά του Μαδούρο: “Δεν είναι απλώς ένας πρόεδρος. Ο Μαδούρο είναι ένας τύραννος που κυβερνά με πυγμή την χώρα και θέλει την υποτέλεια ανθρώπων σαν κι εμένα”, ανέφερε προσθέτοντας πως ο Μαδούρο διεξάγει ένα “κυνήγι μαγισσών”, εναντίον του ίδιου και άλλων στελεχών της αντιπολίτευσης.

Η ισπανική κυβέρνηση σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση υπογράμμισε την “πλήρη δέσμευσή της για δημοκρατία στη Βενεζουέλα” και την ελπίδα της για “δημοκρατική λύση στην κρίση της Βενεζουέλας, η οποία θα επιτευχθεί μέσω της απελευθέρωσης όλων των πολιτικών κρατουμένων και την διεξαγωγή δημοκρατικών και ελεύθερων εκλογών στη χώρα”.

“Το βαμπίρ πετάει ελεύθερο στον κόσμο”, είχε δηλώσει ο Μαδούρο την Παρασκευή, γελώντας.

(Πηγή: CNN Φωτογραφία:AP Photo/Paul White)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα