Βενεζουέλα: Κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν σε απεργία κατά των μεταρρυθμίσεων του Μαδούρο

O Νικολά Μαδούρο
O Νικολά Μαδούρο AP

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις στο σχέδιο Μαδούρο για την καταπολέμηση της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης, που χαρακτηρίζεται από τον καλπάζοντα πληθωρισμό και τις ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.

Τρία από τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα κάλεσαν χθες τον πληθυσμό σε απεργία από την προσεχή Τρίτη κατά των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Τα κόμματα Πρώτα Δικαιοσύνη του πρώην υποψηφίου για την Προεδρία Ενρίκε Καπρίλες, Λαϊκή Θέληση του υπό κατ’οίκον κράτηση Λεοπόλδο Λόπες και Σκοπός R του πρώην συνδικαλιστή ηγέτη Αντρές Βελάσκες καλούν τον κόσμο «από την Τρίτη σε μία πρώτη ημέρα διαμαρτυρίας και παύσης εργασίας κατά του Μαδούρο, του υπερπληθωρισμού και της πείνας».

Περισσότερες λεπτομέρειες για τους τρόπους που θα οργανωθεί η κινητοποίηση θα ανακοινωθούν σήμερα.

ADVERTISING

Μία ημέρα πριν την κυκλοφορία των νέων χαρτονομισμάτων του μπολίβαρ με πέντε μηδενικά λιγότερα, ο Μαδούρο ανακοίνωσε την Παρασκευή το σχέδιό του για την καταπολέμηση της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης, που χαρακτηρίζεται από τον καλπάζοντα πληθωρισμό -που σύμφωνα με το ΔΝΤ ενδέχεται να φθάσει το 1.000.000% στα τέλη του έτους- και τις ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενεζουέλα, Απεργία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαδούρο: Αυξάνει τον κατώτατο μισθό 34 φορές - Συνδέεται με κρατικό κρυπτονόμισμα

Βενεζουέλα: "Ναι" από τον Μαδούρο στη βοήθεια του FBI για την απόπειρα δολοφονίας του

Μισό εκατομμύριο Βενεζουελάνοι μετανάστευσαν στο Εκουαδόρ

SHARE:

24Media Network