Βενεζουέλα: Ποδοπατήθηκαν σε ραπ συναυλία – Μία νεκρή και 19 τραυματίες

Βενεζουέλα: Ποδοπατήθηκαν σε ραπ συναυλία – Μία νεκρή και 19 τραυματίες
Αστυνομικές δυνάμεις της Βενεζουέλας AP

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει δωρεάν μια συναυλία σε πάρκο του Καράκας άρχισε να σπρώχνεται για να μπει, με το αποτέλεσμα να είναι τραγικό.

Μια νεαρή κοπέλα έχασε τη ζωή της το Σάββατο και 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει δωρεάν μια συναυλία ραπ, σε πάρκο του Καράκας, άρχισε να σπρώχνεται, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Βενεζουέλας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, εκατοντάδες θεατές συγκεντρώθηκαν μπροστά από τις πύλες του Πάρκου ντελ Έστε, ενός τεράστιου χώρου με πράσινο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, προκειμένου να παρακολουθήσουν δωρεάν τη συναυλία του ράπερ Νέουτρο Σόρτι.

Ξαφνικά, όμως, το πλήθος επιχείρησε να εισέλθει με τη βία, ορισμένοι άνθρωποι «σκαρφάλωναν από τα κάγκελα που περιβάλλουν τον χώρο», στον οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συναυλία, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μιγκέλ Μπάλσα, ο συντονιστής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας για τη μητροπολιτική ζώνη του Καράκας. Η περίφραξη «κατέρρευσε, προκαλώντας το ποδοπάτημα» εξήγησε ο ίδιος.

Ενώ το πλήθος σπρωχνόταν, μια νεαρή κοπέλα εγκλωβίστηκε κάτω από τα κάγκελα, «ο κόσμος περνούσε από πάνω της» και εκείνη υπέκυψε στα τραύματά της, διευκρίνισε ο Μπάλσα, σύμφωνα με τον οποίο το θύμα δεν είχε πάνω του ταυτότητα.

Δέκα εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν στο ποδοπάτημα, οι 14 νοσηλεύονται, έκανε γνωστό στο AFP ένας εκπρόσωπος των πυροσβεστών του Καράκας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Η συναυλία ακυρώθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα