Βίντεο: Δύσοσμος αφρός “πνίγει” πόλη στην Κολομβία

Βίντεο: Δύσοσμος αφρός “πνίγει” πόλη στην Κολομβία
Δύσοσμος αφρός σε πόλη της Κολομβίας video

Απίστευτες και ανησυχητικές εικόνες σε πόλη της Κολομβίας, με μεγάλες ποσότητες δύσοσμου λευκού αφρού να την έχουν "καταλάβει". Τι υποστηρίζουν οι αρχές.

Μια περίεργη μάχη δίνουν κάτοικοι πόλης στην Κολομβία, καθώς “πνίγονται” τις τελευταίες μέρες από μεγάλες ποσότητες δύσοσμου λευκού αφρού.

Η πόλη Mosquera λίγο έξω από την πρωτεύουσα Μπογκοτά, έχει “καταληφθεί” από τον αφρό, ο οποίος εκτιμάται ότι δημιουργείται από απορρυπαντικά που ρίχνονται στο κοντινό ποτάμι και στη συνέχεια παρασύρεται από τον αέρα και “κολλάει” σε κτίρια.

Η μυρωδιά είναι τρομερή, έπρεπε να αντέξουμε τη μυρωδιά για πολύ καιρό, και τώρα με αυτόν τον μεγάλο αφρό φοβόμαστε ότι θα κινδυνεύσουμε. Να μην πέσει κάποιος εκεί μέσα, δεν θα μπορέσουμε να τον βρούμε” δήλωσε κάτοικος στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Μια άλλη ντόπια, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει συσκευή εισπνοής λόγω της επίδρασης του αφρού στους πνεύμονές της.

Καταστηματάρχης παραπονέθηκε ότι οι πελάτες απομακρύνονταν από τη βρώμα. “Αυτός ο αφρός επηρεάζει τα πάντα”, δήλωσε. “Για παράδειγμα, πέφτει αφρός στις πόρτες, και όλα σαπίζουν”.

Ο Gian Gerometta, δήμαρχος της πόλης έγραψε στο Twitter ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων και των απορρυπαντικών στον ποταμό Bojaca επιδεινώνεται από την εποχή των βροχών και τη φυτική ύλη στο νερό. Η φυτική ύλη αφαιρείται, είπε, και ο αφρός θα εξαφανιστεί σε λίγες μέρες.

Υπήρχαν φόβοι ότι ο αφρός μπορεί να είναι τοξικός, αλλά ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι μελέτη που διενεργήθηκε δεν βρήκε καμία επίδραση στη δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα