Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης της Αίτνα, όπως την κατέγραψαν τουρίστες

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης της Αίτνα, όπως την κατέγραψαν τουρίστες

Τουρίστες που βρέθηκαν πολύ κοντά στο ηφαίστειο τη στιγμή της έκρηξής του, κατέγραψαν το τρομακτικό και επικίνδυνο φαινόμενο με τις κάμερές τους.

Τουρίστες που βρέθηκαν στην Αίτνα στη Σικελία, θέλοντας να θαυμάσουν το υψηλότερο και ενεργότερο ηφαίστειο της Ευρώπης, έζησαν από κοντά τη στιγμή της έκρηξης και κατέγραψαν με τις κάμερες τους το συμβάν από πολύ κοντινή απόσταση.

Η όψη του ηφαιστείου την ώρα που εκρήγνυται είναι πραγματικά τρομακτική και επικίνδυνη. Πολλοί ήταν εκείνοι, όμως, που θέλησαν να απαθανατίσουν το φαινόμενο, είτε με βίντεο είτε με φωτογραφίες. 

ADVERTISING

Το ηφαίστειο της Αίτνας εξερράγη τη Δευτέρα, Παραμονή των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα να υψωθεί μια τεράστια στήλη τέφρας στον ουρανό και οι αρχές να κλείσουν το αεροδρόμιο της Κατάνιας στις ανατολικές ακτές της Σικελίας. 

Περί τις 130 μικρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στο ηφαίστειο πριν και μετά την έκρηξη, από τις 10.00 το πρωί ώρα Ελλάδας. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας, η μεγαλύτερη δόνηση είχε μέγεθος 4 βαθμών. 

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν τραυματίες. Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου, ύψους 3.330 μέτρων, σημειώθηκε το 1992.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξερράγη η Αίτνα, συναγερμός στη Σικελία

SHARE:

24Media Network