Βίντεο ντοκουμέντο: Το ρεσάλτο των Ιρανών στα δύο ελληνικά τάνκερ

Βίντεο ντοκουμέντο: Το ρεσάλτο των Ιρανών στα δύο ελληνικά τάνκερ

Στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο από την κατάληψη των δύο ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο από τους Φρουρούς της Επανάστασης. Η στιγμή που οι Ιρανοί καταλαμβάνουν τα πετρελαιοφόρα.

Τη στιγμή που το θρίλερ με τα ελληνικά τάνκερ στο Περσικό Κόλπο συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της κατάληψης των δύο ελληνικών πετρελαιοφόρων από τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν δημοσίευσαν βίντεο από τη στιγμή της εισβολής των IRGC στα δύο ελληνικά τάνκερ αλλά και την κατάσχεσή τους από το ιρανικό ναυτικό, κίνηση η οποία νωρίτερα, προκάλεσε την έντονη καταδίκη από πλευράς ΗΠΑ, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν να τη χαρακτηρίζει “αδικαιολόγητη“.

Πώς έγινε το ρεσάλτο στα δύο ελληνικά πλοία

Συγκεκριμένα, το πλοίο Delta Poseidon, σύμφωνα με το ρεπορταζ του STAR, ξεκίνησε από το λιμάνι Μπασρά του Ιράκ με προορισμό την Ελλάδα. Στη συνέχεια, ένα ελικόπτερο του ιρανικού πολεμικού ναυτικού προσγειώθηκε στο τάνκερ, ενώ το πλοίο βρισκόταν 22 μίλια από της ακτές του Ιράν. Επτά ένοπλοι εισέβαλαν στο πλοίο,αιχμαλωτίζοντας το πλήρωμα.

Το δεύτερο πλοίο, “Prudent Warrior”, το οποίο είχε ξεκινήσει και αυτό από το λιμάνι Μπασρά του Ιράκ, προσέγγισαν 2 ταχύπλοα και άλλοι 7 Ιρανοί με όπλα κατάφεραν να εισέλθουν και να το ακινητοποίησουν. Ακολούθησαν έντονοι διάλογοι μεταξύ των στρατιωτών και των Ελλήνων ναυτικών.

Στην αρχή οι Έλληνες ναύτες νόμιζαν πως πρόκειται για πειρατεία, ωστόσο στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως πρόκειται για τους IRGC (Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα