Βίντεο: Τεράστια έκρηξη καθώς ισραηλινά αεροπλάνα χτυπούν πολυκατοικίες στη Γάζα

Διαβάζεται σε 1'
Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ
Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ AP Photo/Fatima Shbair

Εκτός ελέγχου είναι, πλέον, η κατάσταση σε Ισραήλ και Γάζα, στον απόηχο της επίθεσης της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το αιματοκύλισμα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, καθώς το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως για χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, τη μεγαλύτερη εδώ και χρόνια.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν την επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη», κηρύσσοντας μια κατάσταση συναγερμού πολέμου. Όπως ανέφεραν, θα χρησιμοποιήσουν «βαριά χερσαία μέσα» κατά μαχητών.

«Στόχοι μας είναι να σκοτωθούν όλοι οι τρομοκράτες, όλες οι κοινότητες να απαλλαγούν από τους τρομοκράτες» τονίζει η ανακοίνωση του IDF. Προειδοποιεί, επίσης, όσους ζουν στο Ισραήλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας να παραμείνουν μέσα στα καταφύγια μέχρι νεωτέρας».

Στο πλαίσιο των αντίποινων του Ισραήλ, πολεμικά αεροσκάφη έχουν χτυπήσει πολλά κτίρια στο κέντρο της πόλης της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου ενός 11όροφου που ονομάζεται «Πύργος της Παλαιστίνης».

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, στεγάζει μεταξύ άλλων ραδιοφωνικούς σταθμούς της Χαμάς, ενώ διαθέτει κινηματογράφο.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τη στιγμή που χτυπήθηκε το κτίριο, το οποίο στη συνέχεια κατέρρευσε.

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα