Βολιβία: Η πρώτη τρανς παρουσιάστρια – “Θα δώσω φωνή στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα”

Βολιβία: Η πρώτη τρανς παρουσιάστρια – “Θα δώσω φωνή στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα”
Leonie Dorado Sebastian Ormachea

Η Leonnie Dorado είναι το πρώτο τρανς άτομο που παρουσιάζει εκομπή στην τηλεόραση της Βολιβίας. Σκοπός της να γίνει η φωνή των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Η 26χρονη Leonie Dorado έγινε το πρώτο τρανς άτομο που θα παρουσιάζει εκπομπή στην τηλεόραση στη Βολιβία, μια χώρα παραδοσιακά συντηρητική χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Η Dorado που συμπαρουσιάζει την εκπομπή Aby Ayala TV στη βολιβιανή τηλεόραση καλύπτει θέματα που αφορούν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ μοιράζεται δικές της εμπειρίες με το κοινό, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

“Για τη μετάβαση χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια”, δήλωσε η Dorado, που ως παιδί ονομαζόταν Μπερνάρντο. “Στο τέλος βρισκόμουν επιτέλους στο σωστό σώμα και αναζητούσα τον τρόπο να προγραμματίσω τη ζωή μου”.

Η 26χρονη δεν ήθελε από το παρελθόν να ασχοληθεί με την τηλεόραση. Ως παιδί είχε διακριθεί στο πιάνο και αργότερα κυνήγησε το όνειρό της στο τραγούδι. Αυτή τη στιγμή κάνει το πτυχίο της στη σύγχρονη μουσική στο Εθνικό Ωδείο της χώρας της.

Εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού της πρότειναν τη θέση της παρουσιάστριας κι εκείνη δεν δίστασε να την αποδεχτεί, θεωρώντας το ως μια ευκαιρία να γίνει η φωνή των τρανς ατόμων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα