Βόμβες “Κόρμπιν”: Ο Τζόνσον ήθελε να πουλήσει το βρετανικό ΕΣΥ

Βόμβες “Κόρμπιν”: Ο Τζόνσον ήθελε να πουλήσει το βρετανικό ΕΣΥ
Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν EPA

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν έφερε στο φως της δημοσιότητας έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία ο Μπόρις Τζόνσον έχει θέσει υπό πώληση το βρετανικό ΕΣΥ.

Αποκάλυψη που δεν αποκλείεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις επικείμενες βρετανικές εκλογές έκανε την Τέταρτη ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο ηγέτης των Εργατικών παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι έχει στα χέρια του σειρά εγγράφων (συγκεκριμένα 451 σελίδες) από την ανάγνωση των οποίων προκύπτων ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε δεχθεί να πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των εμπορικών συμφωνιών για τη μετά brexit εποχή η πώληση του NHS, του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας.

“Εχουμε πλέον τα αποδεικτικά στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση” τόνισε ο Κόρμπιν του κόμμα του οποίο υπολείπεται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις έναντι των Συντηρητικών του Τζόνσον.

“Ο Τζόνσον έχει μυστική ατζέντα για το εθνικό σύστημα υγείας και αυτό πλέον φαίνεται. Δεν μπορεί να κρύβεται άλλο” συμπλήρωσε ο επικεφαλής των Εργατικών.

Ο Κόρμπιν έχει επενδύσει πολλά στην προεκλογική του καμπάνια σε θέματα όπως το NHS και η εθνικοποίηση επιχειρήσεων αναγκάζοντας τον Τζόνσον να δηλώσει ουκ ολίγες φορές ότι το εθνικό σύστημα υγείας θα παραμείνει δημόσιο.

Την Τετάρτη, μάλιστα, πριν τις αποκαλύψεις, έκανε και σχετικό tweet:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα