Βόρεια Κορέα: Νέα αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης στρατιωτικού δορυφόρου

Βόρεια Κορέα: Νέα αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης στρατιωτικού δορυφόρου
Η αποτυχημένη εκτόξευση δορυφόρου της Βόρειας Κορέας AP Photo/Lee Jin-man

Η Βόρεια Κορέα δεν κατάφερε να εκτοξεύσει στρατιωτικό δορυφόρο συλλογής πληροφοριών, με τις ΗΠΑ να καταδικάζουν την αποτυχημένη προσπάθεια και να την κατηγορούν για κλιμάκωση της έντασης.

Η Βόρεια Κορέα έκανε γνωστό την Πέμπτη (24/08) ότι και η δεύτερη προσπάθειά της να θέσει σε τροχιά στρατιωτικό δορυφόρο συλλογής πληροφοριών απέτυχε, μέσω του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων KCNA, διαβεβαιώνοντας πως το πρόβλημα δεν ήταν «σοβαρό» και ότι θα αποπειραθεί να θέσει εκ νέου σε τροχιά δορυφόρο τον Οκτώβριο.

«Η πρώτη και η δεύτερη φάση της πτήσης του πυραύλου ήταν φυσιολογικές, όμως η εκτόξευση απέτυχε εξαιτίας σφάλματος στο σύστημα επείγουσας πυροδότησης κατά τη διάρκεια της τρίτης φάσης της πτήσης», ανέφερε το KCNA.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας γνωστοποίησε αργότερα από την πλευρά του πως η εκτόξευση του πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ θεωρείται πως ήταν αποτυχημένη, μετά τη μελέτη των δεδομένων της πτήσης.

Κλιμακώνεται η ένταση με τις ΗΠΑ

Η αμερικανική προεδρία «καταδίκασε σθεναρά» την αποτυχημένη προσπάθεια της Βόρειας Κορέας να θέσει σε τροχιά στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο, κατηγορώντας την Πιονγκγιάνγκ ότι με την ενέργειά της αυτή «κλιμακώνει τις εντάσεις».

Παρά την αποτυχία της, η εκτόξευση αποτελεί «ξεδιάντροπη παραβίαση πολλών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κλιμακώνει τις εντάσεις, και αυξάνει τους κινδύνους αποσταθεροποίησης της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή και πέραν αυτής», κατήγγειλε η εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, η Έιντριεν Γουότσον, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.Βόρεια Κορέα ανακοινώνει νέα αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης στρατιωτικού δορυφόρου

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα