Βόρεια Μακεδονία: Λίγο πάνω από το 50% η συμμετοχή στις εκλογές

Βόρεια Μακεδονία: Λίγο πάνω από το 50% η συμμετοχή στις εκλογές
Πολίτες διαδηλώνουν στη Βόρεια Μακεδονία AP

Οπως αναμενόταν, το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές της Βόρειας Μακεδονίας κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα ελέω κορονοϊού. ν

Εκλεισαν στις 21:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) οι κάλπες που στήθηκαν την Τετάρτη για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία.

Το ποσοστό συμμετοχής μόλις και μετά βίας ξεπέρασε το 50% (50,86% λίγο πριν τις 9 ώρα Βόρειας Μακεδονίας) και θα είναι το χαμηλότερο στη σύντομη ιστορία της χώρας (συνήθως κυμαινόταν από το 60% και πάνω).

Δίχως αμφιβολία, σ’ αυτό το αρνητικό ρεκόρ συνετέλεσε και η πανδημία του κορονοϊού η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη γειτονική χώρα. Την Τετάρτη οι αρχές, εν μέσω εκλογών, ανακοίνωσαν 198 νέα κρούσματα.

Οι εκλογές αυτές, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 15 κόμματα και συνασπισμοί διεξήχθησαν για την ανάδειξη νέας Βουλής, η οποία αριθμεί 120 βουλευτές.

Καταγγελία μόλις έκλεισαν οι κάλπες

Λίγο μετά το κλείσιμο των καλπών έλαβε χώρα και η πρώτα καταγγελία για παρατυπίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Προήλθε από τη Συμμαχία για τους Αλβανούς και στόχευσε το κυβερνών αλβανικό κόμμα DUI αλλά και τους Σοσιαλδημοκράτες του Ζόραν Ζάεφ. Εγινε καταγγελία ακόμα και για δωροδοκίες ψηφοφόρων σε ορισμένα εκλογικά κέντρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα