Βόρεια Μακεδονία: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Οι σημαίες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ
Οι σημαίες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ SHUTTERSTOCK

Η Ισπανία ενέκρινε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και πλέον ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης από όλα τα κράτη μέλη. Σύντομα θα καταστεί το 30ο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Η Βουλή της Ισπανίας κύρωσε σήμερα το Πρωτόκολλο Προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και με την εξέλιξη αυτή ολοκληρώθηκε πλέον η διαδικασία έγκρισης και από τα 29 κράτη-μέλη για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η συνεδρίαση της ισπανικής Βουλής για την κύρωση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί στα όργανα του ΝΑΤΟ το Πρωτόκολλο Προσχώρησης και η Βόρεια Μακεδονία να καταστεί το 30ό μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Η Βόρεια Μακεδονία έλαβε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ τον Φεβρουάριο του 2019, μετά την θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αφορά την διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: NATO, Βόρεια Μακεδονία, Ισπανία
SHARE: