Βόρεια Μακεδονία: Πρώτη αντίδραση Ζάεφ μετά την παραίτηση αλλά το VMRO επιμένει στην πρόταση δυσπιστίας

Βόρεια Μακεδονία: Πρώτη αντίδραση Ζάεφ μετά την παραίτηση αλλά το VMRO επιμένει στην πρόταση δυσπιστίας
Ζόραν Ζάεφ AP Photo/Boris Grdanoski

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε παρών στη μεγάλη πολιτική μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη της Βόρειας Μακεδονίας αλλά το VMRO επιμένει ότι σύντομα θα είναι κυβέρνηση.

Για πρώτη φορά από τη στιγμή που παραιτήθηκε τόσο από το πόστο του Πρωθυπουργού όσο και από αυτό του επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος ο Ζόραν Ζάεφ τοποθετήθηκε δημοσίως.

Ο ακόμη και σήμερα, τυπικά έστω, Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας πέρασε στην αντεπίθεση και τόνισε ότι δεν επιτρέψει στον πρόεδρο του VMRO και τους συμμάχους του “να καταστρέψουν και πάλι τη χώρα”.

“Οι πολίτες αυτής της χώρας, οι πολιτικοί και τα κόμματα δεν θα επιτρέψουν στον Μιτσκόσκι και τον Απασίεφ (ηγέτη του αριστερού Λέβιτσα) να καταστρέψουν ξανά τη χώρα. Οι αξίες μας είναι η δημοκρατία, η ελευθερία και η αλληλεγγύη. Υπάρχει απειλή τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για τη Συμφωνία καλής γειτονίας με τη Βουλγαρία. Ολα αυτά για μία μάταιη επιθυμία για εξουσία” τόνισε ο Ζάεφ.

Από την πλευρά του ο Αλεξάνταρ Νικολόσκι, αντιπρόεδρος του VMRO, συνέχισε το… χαβά του. Τόνισε ότι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Ζάεφ υπογράφηκε από 61 βουλευτές κάτι που σημαίνει ότι έχει υπογράψει και ο βουλευτής της Εναλλακτικής Σκεντέρ Ρετζέπι, μικρού Αλβανικού κόμματος, ο οποίος όμως αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ακόμα δηλαδή και να έχει υπογράψει την πρόταση δυσπιστίας, δεν σημαίνει ότι θα λάβει μέρος στη νέα πλειοψηφία που οραματίζεται το VMRO.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα