Βόρεια Μακεδονία: Σνομπάρουν τις εκλογές οι ψηφοφόροι

Βόρεια Μακεδονία: Σνομπάρουν τις εκλογές οι ψηφοφόροι
Εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία AP

Πολύ χαμηλή η συμμετοχή μέχρι στιγμής στις εκλογές της Βόρειας Μακεδονίας. Οι κάλπες κλείνουν στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Ομαλά και χωρίς προβλήματα διεξάγεται μέχρι στιγμής η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία. Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 21:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας).

Όπως ανακοίνωσε η Κρατική Εκλογική Επιτροπή της χώρας, το ποσοστό συμμετοχής μέχρι τις 13.00 ώρα είχε ανέλθει στο 24,6%, κατά περίπου δέκα ποσοστιαίες μονάδες μικρότερο σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών που είχαν διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2016, αλλά υψηλότερο σε σχέση με αυτό που αναμενόταν, καθώς μέρος των ψηφοφόρων προτιμά σήμερα να μην προσέλθει στις κάλπες, λόγω φόβου από την εξάπλωση του κορονοϊού που καταγράφεται στη χώρα όλον τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Οι ψηφοφόροι προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα με προστατευτική μάσκα και απολυμαίνουν τα χέρια τους κατά την είσοδο και έξοδό τους από αυτά.

Οι εκλογές αυτές, στις οποίες συμμετέχουν συνολικά 15 κόμματα και συνασπισμοί διεξάγονται για την ανάδειξη νέας Βουλής, η οποία αριθμεί 120 βουλευτές. Όλες οι δημοσκοπήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα έδειχναν τα δύο μεγάλα κόμματα, το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του πρώην πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ και το δεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι να είναι σχεδόν ισοδύναμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα