Βουλφ: "Έκανα λάθος, αλλά δεν παραιτούμαι"

Βουλφ: "Έκανα λάθος, αλλά δεν παραιτούμαι"

Εξηγήσεις μέσω τηλεόρασης έδωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Κ. Βουλφ σχετικά με το δάνειο που έλαβε με προνομιακούς όρους. Την παραίτησή του ζητούν τα ΜΜΕ της χώρας

Ο Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ εξακολουθεί  να δέχεται επικρίσεις, ενώ η εφημερίδα Bild-στην οποία φέρεται να άσκησε πιέσεις για να μην δημοσιεύσει ένα ενοχλητικό για τον ίδιο θέμα σχετικά με ένα στεγαστικό δάνειο που είχε πάρει με χαμηλό επιτόκιο-τον κατηγορεί ότι είπε ψέματα στη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη και τον κάλεσε να δώσει στην δημοσιότητα το ηχητικό μήνυμα το οποίο είχε αφήσει σε ένα στέλεχός της.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Βουλφ, σύμμαχος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη, η οποία μεταδόθηκε από δύο κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα της Γερμανίας, και παραδέχθηκε ότι διέπραξε "ένα σοβαρό λάθος" όταν προσπάθησε να πείσει τον διευθυντή της Bild Κάι Ντίκμαν να μην δημοσιοποιήσει το θέμα. Παρόλα αυτά αρνήθηκε να παραιτηθεί.

Η Bild κατηγορεί το Γ ερμανό πρόεδρο ότι είπε ψέματα στη διάρκεια της συνέντευξης αυτής. Ο Βουλφ δήλωσε ότι απλώς προσπάθησε να καθυστερήσει τη δημοσιοποίηση ενός άρθρου σχετικά με ένα δάνειο ύψους 500.000 ευρώ που έλαβε από τη σύζυγό ενός φίλου του επιχειρηματία με τον οποίο είχε επαγγελματικές σχέσεις όταν ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας.

Ψέματα, απαντά ένα στέλεχος της Bild, της εφημερίδας με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στην Ευρώπη. "Ο πρόεδρος είπε ότι δεν επιθυμούσε να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών, προφανώς κατανοούμε διαφορετικά τα πράγματα", δήλωσε ο διευθυντής σύνταξης της Bild Νικολάους Μπλόμε στο γερμανικό ραδιόφωνο.

Βουλφ:

Και ο υπόλοιπος γερμανικός Τύπος πάντως σχολιάζει με σκληρό τρόπο τη χθεσινή συνέντευξη του Γερμανού προέδρου.

Για την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung "το θέμα που τίθεται είναι ποιος μπορεί να ξαναδώσει κύρος στο θώκο του προέδρου. Ο Βουλφ πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει, όμως αυτή είναι μόνο η δική του άποψη".

Βουλφ:

Κάτω από ένα σκίτσο που δείχνει τον Βουλφ να κάθεται σε μία πολυθρόνα που είναι πολύ μεγάλη για εκείνον η Frankfurter Rundschau γράφει: Ο Βουλφ "πρέπει να κάνει περισσότερα από το να γαντζώνεται απλώς στη θέση του".

Βουλφ:
SHARE:

24Media Network