Βραζιλία: Εντείνονται οι περιπολίες του στρατού στα σύνορα με τη Βενεζουέλα

Στρατιώτης στα σύνορα της Βραζιλίας
Στρατιώτης στα σύνορα της Βραζιλίας AP

Ο βραζιλιάνικος στρατός πυκνώνει τις περιπολίες στα σύνορα, μετά τη σύλληψη πέντε στρατιωτών που αυτομόλησαν από τη Βενεζουέλα.

Ο στρατός της Βραζιλίας ενίσχυσε την Παρασκευή τις περιπολίες του στη μεθόριο με τη Βενεζουέλα, μία ημέρα μετά τη σύλληψη πέντε στρατιωτών της γειτονικής χώρας που είχαν αυτομολήσει κι εν μέσω των τεταμένων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αμύνης της Βραζιλίας ενημέρωνε πως οι πέντε άοπλοι στρατιώτες από τη Βενεζουέλα εντοπίσθηκαν την Πέμπτη σε περιοχή αυτοχθόνων στη βραζιλιανή πλευρά των συνόρων. Τα κίνητρα της αυτομόλησής τους δεν έχουν γίνει γνωστά.

ADVERTISING

«Αυτοπαρουσιάσθηκαν ως λιποτάκτες και ανακρίνονται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται σε μία μία πρόσφατη επίθεση σε βάση στη Βενεζουέλα», στις 22 Δεκεμβρίου, τόνισε πηγή του υπουργείου στο πρακτορείο Reuters.

Την περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε πως 11 πρόσωπα έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της καταδίωξης των υπαιτίων της επίθεσης στην βάση πεζικού στην νοτιο επαρχία Μπολίβαρ. Όπως τόνισε ορισμένοι από τους υπόπτους έχουν περάσει τα σύνορα με τη Βραζιλία με τον οπλισμό που αφαίρεσαν από τη βάση.

Ο Μαδούρο έχει κατ’ επανάληψη κατηγορήσει τη Βραζιλία, το Περού και την Κολομβία ως υποστηρικτές του αυτοανακηρυχθέντος αντιπολιτευόμενου προέδρου Χουάν Γουαϊδό. Τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες μέλη του στρατού της Βενεζουέλας έχει λιποτακτήσει, υπακούοντας στις σχετικές παραινέσεις του Γουαϊδό. Οι περισσότεροι έχουν καταφύγει στην Κολομβία, όμως αρκετοί έχουν διαβεί και τα σύνορα με τη Βραζιλία, η οποία τους υποδέχεται ως πολιτικούς πρόσφυγες.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία, Βενεζουέλα

24Media Network