Εργάτριες του σεξ εν μέσω κορονοϊού: “Εάν δεν δουλέψω θα πεθάνω από την πείνα”

Εργάτριες του σεξ εν μέσω κορονοϊού: “Εάν δεν δουλέψω θα πεθάνω από την πείνα”
Εργάτριες του σεξ στη Βραζιλία AP

Η Βραζιλία είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τα τρανς άτομα. Τώρα με τον κορονοϊό, η δυσκολία για την επιβίωση αυξήθηκε κατακόρυφα.

Το lockdown λόγω του κορονοϊού κρατά τους ανθρώπους μακριά από τους δρόμους του κεντρικού Ρίο ντε Τζανέιρο, γεγονός που δημιουργεί σοβαρές προκλήσεις για τους εργαζόμενους στο σεξ, οι οποίοι έχουν δει την πελατεία τους και το εισόδημά τους, να απομακρύνονται.

“Η κατάσταση έχει ως εξής: άδειοι δρόμοι, κλειστά μαγαζιά, πεσμένη οικονομία”, λέει η 44χρονη Elba Tavares. “Πουλάω το σώμα μου για να ζήσω. Υπάρχουν ελάχιστοι πελάτες”, υποστηρίζει σε ρεπορτάζ του Guardian.

Ο φόβος και η προκατάληψη στη Βραζιλία οδηγούν πολλούς τρανς στο εμπόριο του σεξ, ωστόσο η ζωή στο δρόμο για έναν τρανς εργαζόμενο δεν ήταν ποτέ εύκολη.

“Μόνο οι δυνατοί επιβιώνουν και σίγουρα δεν ανήκω στις πιο δυνατές. Είμαι μία από τις πιο αδύναμες”, υποστηρίζει ” λόγω του ότι είμαι φτωχή αλλά και τρανς”.

Η Βραζιλία έχει δυναμικό κίνημα τρανς εργαζομένων, αλλά είναι μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τα τρανς άτομα, σύμφωνα με την Trangender Europe. Το ποσοστό δολοφονιών των ατόμων αυτών είναι το υψηλότερο στον κόσμο.

Εργάτρια του σεξ στη Βραζιλία AP

Η Έλβα αντιμετωπίζει την πρόκληση του κορονοϊού όσο καλύτερα μπορεί. “Πώς επιβιώνω; Λοιπόν μπορείτε να δείτε. Παίρνω ένα μικρό βοήθημα από την κυβέρνηση, αλλά δεν αρκεί. Μερικές φορές τη βγάζω ζητώντας βοήθεια από φίλους”, λέει. “Είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα. Αυτό που είναι πιο αναπτυγμένο εδώ είναι το έγκλημα και η διαφθορά”

Η Stefany Gonçalves, 26 ετών, τρανσέξουαλ από το κράτος Espírito Santo στη νοτιοανατολική Βραζιλία, ισχυρίζεται ότι η ζωή έχει δυσκολέψει πολύ από τότε που έφτασε στο Ρίο ο κορονοϊός.

“Είναι πραγματικά δύσκολο, γιατί δεν υπάρχει σχεδόν κανένας στο δρόμο. Δουλεύω ως πόρνη. Είναι τρομερό”, λέει. “Εξακολουθώ να βγαίνω, ακόμα κάνω σεξ, γιατί αν δεν το κάνω, θα πεθάνω από την πείνα”.

Όπως εξομολογείται, δέχτηκε κάποια βοήθεια κατά τη διάρκεια των περιορισμών πανδημίας. “Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν άνθρωποι που το βλέπουν αυτό. Πολλοί μου δίνουν τρόφιμα”.

“Αν ήταν δύσκολο για εμάς πριν, τώρα είναι ακόμη περισσότερο”, υποστηρίζει. “Ανήκω στην ομάδα υψηλού κινδύνου, ωστόσο δεν μπορώ ν παραμείνω μέσα στο σπίτι”.

Μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων έχει συσταθεί για να συμβάλει στην παροχή βασικών προϊόντων διατροφής και υγιεινής για τους τρανς σεξ στην περιοχή Λάπα του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα