Βραζιλία-Κορονοϊός: Το Ανώτατο Δικαστήριο έβαλε στη θέση της την Κυβέρνηση για το “μαγείρεμα” στα νούμερα

Βραζιλία-Κορονοϊός: Το Ανώτατο Δικαστήριο έβαλε στη θέση της την Κυβέρνηση για το “μαγείρεμα” στα νούμερα
Απολύμανση δρόμου της Βραζιλίας AP

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας επιχείρησε να "μαγειρέψει" τα νούμερα του κορονοϊού στη χώρα αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο αποκατέστησε την τάξη.

H προσπάθεια της κυβέρνησης της Βραζιλίας, και συγκεκριμένα του Υπουργείο Υγείας να “μαγειρέψει” τα νούμερα που αφορούν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα έπεσε στην αντίληψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου. 

Με συνοπτικές διαδικασίες το Δικαστήριο προέτρεψε το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης Μπολσονάρο να αποκαταστήσει την αξιοπιστία των αριθμών που δίνονται στη δημοσιότητα έτσι ώστε ο λαός της χώρας να μαθαίνει την πάσα αλήθεια για την εξέλιξη της νόσου. 

Το Υπουργείο επιχείρησε ύπουλα να κάνει τις δικές του παρεμβάσεις. Πρώτον ανακοίνωσε ότι δεν θα γνωστοποιεί στο εξής τα αθροιστικά σύνολα και άλλες λεπτομέρειες που σχετίζονται με την εξάπλωση του ιού. Κατά δεύτερον τοποθέτησε χρονικά την ανακοίνωση των δεδομένων μετά το τέλος των τηλεοπτικών ειδήσεων στη Βραζιλία. 

Στην εποχή όμως των social media οι υπεύθυνοι πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Υπήρξε κατακραυγή και εν τέλει παρενέβη το Ανώτατο Δικαστήριο. 

Η δικαστικός Αλεχάντρα ντε Μοραϊς τόνισε ότι το Υπουργείο “καλείται να αποκαταστήσει πλήρως την καθημερινή μετάδοση επιδημιολογικών δεδομένων σχετικά με την πανδημία COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της ιστοσελίδας του οργανισμού, υπό τους όρους που αυτά παρουσιάζονταν μέχρι την περασμένη Πέμπτη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα