Βρετανία: Ο Ασάνζ θα συνεργαστεί με τις εισαγγελικές αρχές της Σουηδίας

Τζούλιαν Ασάνζ
Τζούλιαν Ασάνζ AP

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι έτοιμος να συνεργαστεί ξανά, στην περίπτωση που η υπόθεση ανοίξει και πάλι, σύμφωνα με σημερινή δήλωση της δικηγόρου του, Τζένιφερ Ρόμπινσον.

Το άσυλο του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο δεν ήταν ποτέ σχετικό με την αποφυγή των κατηγοριών σεξουαλικής επίθεσης στην Σουηδία, επειδή συνεργάστηκε με την εισαγγελία, πριν την τοποθέτηση της υπόθεσης αυτής, στο αρχείο.

Ο ίδιος είναι έτοιμος να συνεργαστεί ξανά, στην περίπτωση που η υπόθεση ανοίξει και πάλι, σύμφωνα με σημερινή δήλωση της δικηγόρου του, Τζένιφερ Ρόμπινσον.

"Όλοι αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι κρύβεται από την δικαιοσύνη της Σουηδίας. Αν ήταν έτσι, γιατί δεν βγήκε έξω από την πρεσβεία πριν από δύο χρόνια, όταν η υπόθεση κατέπεσε; Αν [οι σουηδικές αρχές] επιλέξουν να ανοίξουν ξανά [την υπόθεση] είναι μία ξεχωριστή ερώτηση και θα την αντιμετωπίσουμε, αλλά είμαστε απόλυτα θετικοί να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις όταν προκύψουν," δήλωσε χαρακτηριστικά η Ρόμπινσον σε συνέντευξή της στο Sky News.


Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ασάνζ, Wikileaks
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο γάτος του Ασάνζ είναι ασφαλής διαβεβαιώνει το WikiLeaks

Βρετανία-Ασάνζ: Πάνω από 70 βουλευτές ζητούν να εκδοθεί στη Σουηδία και όχι στις ΗΠΑ

ΟΗΕ: Ο Ασάνζ πρέπει να έχει μια δίκαιη δίκη

Σκάνδαλο Wikileaks: Συνελήφθη στο Λονδίνο ο Τζούλιαν Ασάνζ

SHARE: