Βρετανία: Επεισόδια, αστυνομική βία και συλλήψεις διαδηλωτών στο Μπρίστολ

Βρετανία: Επεισόδια, αστυνομική βία και συλλήψεις διαδηλωτών στο Μπρίστολ
Αστυνομική βία στο Μπρίστολ Twitter / Video @MatthewDresch

Νύχτα ταραχών στο Μπρίστολ της Αγγλίας. Συγκρούσεις της αστυνομίας με πολίτες που βγήκαν στους δρόμους. Περιστατικά ασύμμετρης βίας και καταστολής.

Σε τουλάχιστον 10 συλλήψεις διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία του Μπρίστολ της Αγγλίας το βράδυ της Παρασκευής (26/03), κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στις κινητοποιήσεις των πολιτών κατά του νέου νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους ενάντια στο νόμο της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον που δίνει στις αστυνομικές αρχές τη δυνατότητα περιορισμού των διαδηλώσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών.

Δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο σημείο καταγγέλλουν την αστυνομία για ασύμμετρη βία κατά των πολιτών και καταστολή, ενώ αναφέρουν πως οι αστυνομικοί επιτέθηκαν και στους ίδιους, παρόλο που έκαναν σαφές ότι εκπροσωπούν τον Τύπο.

“Η αστυνομία μου επιτέθηκε στη διαμαρτυρία του Μπρίστολ, παρόλο που τους είπα ότι ήμουν από τον Τύπο. Παρατηρούσα με σεβασμό αυτό που συνέβαινε και δεν έθεσα καμία απειλή σε κανέναν από τους αξιωματικούς”, κατήγγειλε ο δημοσιογράφος της Daily Mail, Matthew Dresch, δημοσιεύοντας ένα βίντεο με αστυνομικούς που τον χτυπούν με ένα μπαστούνι.

Φωτογραφίες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και των social media καταγράφουν τα περιστατικά ωμής βίας των αστυνομικών κατά των πολιτών στο Μπρίστολ, προκαλώντας οργή, ενώ την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, χαρακτηρίζει “επαίσχυντη” τη βία της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα