Βρετανία: Επιθυμεί “παγκόσμια λύση” για τον ψηφιακό φόρο

Βρετανία: Επιθυμεί  “παγκόσμια λύση” για τον ψηφιακό φόρο
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, βγαίνει έξω από την οδό Downing Street 10, για να καλωσορίσει τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sisi την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020. AP

Η πλευρά της Βρετανίας είναι πρόθυμη για την εξεύρεση λύσης για τη φορολόγηση εταιριών. Επιπλέον, τόνισε ότι θέλει να συνεχιστεί η καλή συνεργασία μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ.

Η Βρετανία επιθυμεί μια παγκόσμια λύση για τη φορολόγηση των ‘ψηφιακών’ εταιριών και είναι απολύτως δεσμευμένη στις διεθνείς συζητήσεις για την εξεύρεση μιας τέτοιας λύσης, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, απαντώντας σε σχόλια του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Ο Μνούτσιν προειδοποίησε ότι η Ιταλία και η Βρετανία θα βρεθούν αντιμέτωπες με αμερικανικούς δασμούς εάν προχωρήσουν στην επιβολή φόρου στις ‘ψηφιακές’ εταιρίες όπως η Google της Alphabet και η Facebook.

Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι η Βρετανία επιθυμεί η μελλοντική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση να βασίζεται σε φιλική συνεργασία, όταν ρωτήθηκε για δημοσίευμα που αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο στο Λονδίνο εάν σπάσει τους όρους μιας εμπορικής συμφωνίας.

Δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι τα σχέδια που παρουσίασε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφήνουν να εννοηθεί ότι η Βρετανία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμο ή να χάσει την προνομιακή πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά, εάν παραβιάσει τους όρους μιας μελλοντικής συμφωνίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα