Βρετανία: Ο Τζέρεμι Κόρμπιν εξελέγη ηγέτης των Εργατικών

Βρετανία: Ο Τζέρεμι Κόρμπιν εξελέγη ηγέτης των Εργατικών

Άνετη νίκη στη μάχη για την ηγεσία του βρετανικού Εργατικού Κόμματος πέτυχε ο ριζοσπάστης Τζέρεμι Κόρμπιν

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, βάρδος της βρετανικής ριζοσπαστικής αριστεράς, εξελέγη σήμερα ηγέτης του Εργατικού Κόμματος και κάλεσε αμέσως για "μια καλύτερη και δίκαιη κοινωνία".

Σφοδρός πολέμιος των πολιτικών της λιτότητας, o Κόρμπιν επικράτησε από τον πρώτο γύρο των αντιπάλων του, Άντι Μπέρναμ, Ιβέτ Κούπερ και Λιζ Κένταλ, με ποσοστό 59,5% ή με 251.417 ψήφους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στο Λονδίνο στη διάρκεια ενός έκτακτου συνεδρίου των Εργατικών, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Βρετανία.

Η εκστρατεία για τις εκλογές αυτές "'έδειξε πως το κόμμα και το κίνημά μας, παθιασμένο, δημοκρατικό, ποικιλόμορφο, ήταν ενωμένο και αποφασισμένο στην αναζήτησή μας μιας καλύτερης και δίκαιης κοινωνίας για όλους", είπε ο Κόρμπιν, 66 ετών, μιλώντας με παθιασμένη φωνή αμέσως μετά την εκλογή του.

Εστιάζοντας την προσοχή του στα θέματα εσωτερικής πολιτικής, ο Κόρμπιν κατήγγειλε "τις ανισότητες που έφθασαν σε δυσθεώρητα ύψη" και "ένα άδικο σύστημα κοινωνικής προστασίας".

Κάλεσε τη συντηρητική κυβέρνηση να επιδείξει μεγαλύτερη "συμπόνια" προς τους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο στην Ευρώπη και ανακοίνωσε πως θα λάβει μέρος στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα υπέρ των προσφύγων στο Λονδίνο.

Ο βουλευτής του Βόρειου Ίσλινγκτον, μιας βόρειας περιφέρειας του Λονδίνου, τέθηκε επικεφαλής με απρόσμενο και θεαματικό τρόπο της κούρσας για την ηγεσία των Εργατικών μετά την ήττα του Εντ Μίλιμπσντ στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Την εκλογή Κόρμπιν χαιρέτισε αμέσως ο ηγέτης του ισπανικού κόμματος Podemos. "Η νίκη του Κόρμπιν (...) είναι ένα εξαιρετικό νέο, είναι ένα βήμα μπροστά προς την κατεύθυνση της αλλαγής στην Ευρώπη", έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter

SHARE:

24Media Network