Βρετανία: Προβάδισμα 22 μονάδων της Τρας έναντι του Σούνακ σε δημοσκόπηση

Ρίσι Σουνάκ και Λιζ Τρας ASSOCIATED PRESS

Μεγάλο προβάδισμα έχει η Λιζ Τρας έναντι του Ρίσι Σούνακ, στην κούρσα για την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση σε δείγμα μελών του Συντηρητικού κόμματος.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, η Λιζ Τρας, έχει προβάδισμα 22 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του αντιπάλου της, του Ρίσι Σούνακ, στην κούρσα για την ανάδειξη της ή του νέου πρωθυπουργού της χώρας, κατέδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinium Research σε δείγμα μελών του Συντηρητικού κόμματος που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο.

Στο επιμέρους δείγμα των 450 μελών των Τόρις που έχουν ήδη αποφασίσει τι θα επιλέξουν, η Τρας, που θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί των εκλογών σύμφωνα και με άλλες δημοσκοπήσεις, συγκέντρωσε το 61% των προθέσεων ψήφου, έναντι 39% του Σούνακ, κατέγραψε το Opinium.

Τα περίπου 200.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος ψηφίζουν για να αναδείξουν την ή τον διάδοχο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έπειτα από σειρά σκανδάλων και την εξέγερση της κοινοβουλευτικής του ομάδας ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι θα εγκαταλείψει την ηγεσία της παράταξης και τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ αφού αναδειχθεί το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί.

Το συνολικό δείγμα —συμπεριλαμβανομένων όσων δεν εξέφρασαν προτίμηση— ήταν 570 μέλη των Τόρις. Λιγότερο από το ένα τρίτο (το 27%) ανέφερε ότι έχει ψηφίσει ήδη, ενώ το 47% είπε πως έχει αποφασίσει. Μόλις το 19% είπε πως μπορεί να αλλάξει γνώμη.

Η ψηφοφορία διεξάγεται επιστολικά. Η νικήτρια ή ο νικητής θα ανακοινωθεί την 5η Σεπτεμβρίου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την 8η ως τη 12η Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, οι τρεις κυριότεροι λόγοι που τα μέλη των Τόρις προτιμούν την Τρας είναι πως αντιπαθούν τον Σούνακ, την εκλαμβάνουν ως πιο αξιόπιστη, και ότι παρέμεινε πιστή στον Τζόνσον.

Οι υποστηρικτές του Σούνακ από την άλλη τονίζουν πως είναι καλύτερος από την Τρας σε ό,τι αφορά την οικονομία και ότι είναι ο ικανότερος και ο ευφυέστερος υποψήφιος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK