Βρετανία: Σταμάτησαν τα παιδιά τους απ’ το σχολείο, λόγω ύπαρξης ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών

Βρετανία: Σταμάτησαν τα παιδιά τους απ’ το σχολείο, λόγω ύπαρξης ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών
Οι γονείς youtube printscreen

Γονείς στη Βρετανία μηνύουν την κυβέρνηση, επειδή τα παιδιά τους "μπερδεύτηκαν", μόλις αντίκρυσαν ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά.

Ένα ζευγάρι Βρετανών αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της κυβέρνησης επειδή το παιδί τους “μπερδεύτηκε”, μόλις αντίκρυσε ένα άλλο παιδί να φοράει φουστάνι.

Ο Νάιτζελ και η Σάλι Ρόου ισχυρίζονται ότι ο -τότε- εξάχρονος γιος τους ήρθε από το σχολείο, “μπερδεμένος” επειδή “ένα παιδί στη τάξη φορούσε και αγορίστικα και κοριτσίστικα ρούχα”.

Οι γονείς αποφάσισαν να σταματήσουν το παιδί από το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο, κάνοντάς του μαθήματα κατ’ οίκον. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον μεγαλύτερο γιο τους, όταν μία συμμαθήτριά του έκανε coming ουt ως τρανς κορίτσι. Τότε, μάλιστα, είχαν πει στο σχολείο πως το παιδί τους ήταν “μπερδεμένο σε βαθμό αδιαθεσίας και άγχους”.

Σήμερα, οι γονείς λαμβάνουν νομικά μέτρα κατά της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς διαφωνούν με την εγκύκλιο, σχετικά με τις τρανς ταυτότητες, η οποία έχει ως στόχο να ενημερώσει το εκπαιδευτικό προσωπικό για θέματα ταυτότητας φύλου.

Το ζευγάρι ζητά να πραγματοποιηθεί δικαστικός έλεγχος στην εγκύκλιο, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε “αποτυχία” των υπουργών να αμφισβητήσουν την εγκύκλιο και επειδή το Υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε να παρέμβει στην υπόθεσή τους.

Οι ίδιοι επιμένουν ότι είναι “ανήθικο για τα παιδιά να παίρνουν αποφάσεις, οι οποίες αλλάζουν τη ζωή τους”, όπως να φορούν κοριτσίστικα ρούχα.

“Πιστεύουμε ότι είναι λάθος να ενθαρρύνουμε τα πολύ μικρά παιδιά να ασπαστούν την διεμφυλικότητα. Τα αγόρια είναι αγόρια και τα κορίτσια είναι κορίτσια… Προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση με βαριά καρδιά, αλλά έχοντας δει πώς έχει κλιμακωθεί αυτό το ζήτημα, αισθανόμαστε δικαιωμένοι και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αμφισβητηθεί”, δήλωσε ο πατέρας στους TIMES.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας υποστήριξε: “Αναγνωρίζουμε ότι τα θέματα που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου μπορεί να είναι πολύπλοκα και ευαίσθητα. Τα σχολεία είναι καλύτερα να συνεργάζονται με γονείς, μαθητές και δημόσιες υπηρεσίες για να αποφασίσουν τι είναι καλύτερο για όλους του μαθητές”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα