Βρετανία: Βίντεο του 19χρονου που συνελήφθη στο Ουίνδσορ – Απειλεί να δολοφονήσει την βασίλισσα

Βρετανία: Βίντεο του 19χρονου που συνελήφθη στο Ουίνδσορ – Απειλεί να δολοφονήσει την βασίλισσα
Μασκοφόρος οπλισμένος με βαλλίστρα σε βίντεο που διαρρέει απειλεί να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ Twitter/AP

Μασκοφόρος οπλισμένος με βαλλίστρα σε βίντεο που διαρρέει απειλεί να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ παίρνοντας εκδίκηση για "όσους ταπεινώθηκαν ή υπέστησαν διακρίσεις εξαιτίας της φυλής τους".

Ο Jaswant Singh Chail εισέβαλε ανήμερα των Χριστουγέννων στο Κάστρο του Γουίνδσορ, όπου η βασιλική οικογένεια περνούσε τις διακοπές των Χριστουγέννων. Πολύ γρήγορα συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές και οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική ενώ κατηγορήθηκε για καταπάτηση προστατευόμενης τοποθεσίας και κατοχή επιθετικού όπλου.

Αυτό συνέβη στις 8.30 το πρωί. Λίγα λεπτα νωρίτερα -συγκεκριμένα στις 8.06- ένα ανατριχιαστικό βίντεο στάλθηκε μέσω Snapchat σε φίλους του 19χρονου Chail. Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα The Sun.

Μια φιγούρα ντυμένη στα μαύρα, με αλλοιωμένη φωνή και μάσκα στο πρόσωπο φαίνεται να απειλεί να δολοφονήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ κρατώντας μια βαλλίστρα και “παίρνοντας εκδίκηση για την “Σφαγή του Αμριτσάρ” καθώς και για “όσους ταπεινώθηκαν ή έπεσαν θύματα διακρίσεων εξαιτίας της φυλής τους”.

«Λυπάμαι. Λυπάμαι για αυτό που έκανα και για αυτό που πρόκειται να κάνω. Θα επιχειρήσω να δολοφονήσω τη Βασίλισσα Ελισάβετ της Βασιλικής Οικογένειας. Πρόκειται για μια πράξη εκδίκησης για εκείνους που πέθαναν στην σφαγή του 1919 στο Τζαλιανβάλα Μπαγκ. Εκδικούμαι επίσης για όσους έχασαν τη ζωή τους, ταπεινώθηκαν ή έπεσαν θύματα διακρίσεων εξαιτίας της φυλής τους. Είμαι Ινδός Σιχ, ένας Σιθ. Το όνομά μου είναι Jaswant Singh Chail, το όνομά μου είναι Darth Jones.» ακούγεται να λέει.

Με το βίντεο, ένα μήνυμα εστάλη επίσης στο Snapchat. «Λυπάμαι σε όλους όσους αδίκησα ή είπα ψέματα. Εάν το έχετε λάβει αυτό τότε ο θάνατός μου είναι κοντά. Κοινοποιήστε το μήνυμα σε όποιον θέλετε και στα ειδησεογραφικά κανάλια εάν ενδιαφέρονται».

Το χρονικό της επίθεσης και η σύλληψη

Ο 19χρονος, από το Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας, συνελήφθη λίγα λεπτά από τη στιγμή που πέρασε στο κτήμα του Κάστρου, όπου βρισκόταν η βασίλισσα Ελισάβετ για να περάσει τα Χριστούγεννα συντροφιά με τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του, Καμίλα. Δεν πρόλαβε, κατά τις αρχές, να μπει σε κάποιο κτίριο.

«Ο άνδρας συνελήφθη και υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση. Κρατείται με βάση τον Νόμο περί Ψυχικής Υγείας και παραμένει υπό την επίβλεψη ιατρών», ανέφερε η αστυνομία.

Ο 19χρονος χρησιμοποίησε μια σχοινένια σκάλα για να σκαρφαλώσει σε έναν μεταλλικό φράχτη του Πύργου. Στην κατοχή του βρέθηκε μια βαλλίστρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mirror οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον ύποπτο. «Οι πράκτορες ασφαλείας δεν πίστευαν στα μάτια τους», είπε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στην εφημερίδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα