Βρετανίδα οικονομολόγος γδύνεται για να διαμαρτυρηθεί περί Brexit

Βρετανίδα οικονομολόγος γδύνεται για να διαμαρτυρηθεί περί Brexit

Είχε γραμμένες τις λέξεις «Το Brexit αφήνει τη Βρετανία γυμνή» στο στήθος της θέλοντας να υποστηρίξει ότι η χώρα θα είναι «εκτεθειμένη» και «γυμνή οικονομικά» μετά την έξοδο.

Έκπληκτοι έμειναν το πρωί της Τρίτης οι τηλεθεατές της δημοφιλούς βρετανικής εκπομπής “Good Morning Britain”, όταν μια ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και εκπρόσωπος της καμπάνιας κατά του Brexit εμφανίστηκε στο πλατό για να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, εντελώς γυμνή.

Η Δρ Βικτόρια Μπέιτμαν, η οποία έβγαλε τα ρούχα της ζωντανά στο ραδιόφωνο του BBC 4 μπροστά από τον ξαφνιασμένο οικοδεσπότη την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε ξανά μια… αναταραχή φέρνοντας αυτή τη φορά στην πρωινή ζώνη της τηλεόρασης.

Η Μπέιτμαν είχε γραμμένες τις λέξεις «Το Brexit αφήνει τη Βρετανία γυμνή» στο στήθος της θέλοντας να υποστηρίξει ότι η χώρα θα είναι «εκτεθειμένη» και «γυμνή οικονομικά» μετά την έξοδο.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, Κέιτ Γκάραγουέι, εξήγησε ότι η οικονομολόγος ζήτησε να βγουν “θολά” τα επίμαχα σημεία της τόσο για να «προστατεύσει τη σεμνότητα της» όσο και για να μην προσβάλει τους τηλεθεατές. Ο συμπαρουσιαστής Ρίτσαρντ Μάντλεϊ σχολίασε από πλευράς του ότι δεν βρήκε το γυμνό σώμα της Μπέιτμαν «σοκαριστικό».

Συζητώντας τους λόγους που την ώθησαν να… ξεγυμνωθεί, η Δρ. Μπέιτμαν ανέφερε: «Το βασικό μήνυμα που θέλω να διαδώσω είναι ότι το Brexit είναι τα “καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα”, ότι αυτό που υποσχέθηκαν στον βρετανικό λαό οι υψηλού προφίλ υποστηρικτές του Brexit δεν είναι υλοποιήσιμο. Η βρετανική οικονομία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σήμερα- έλλειψη στέγης, προβλήματα με το σύστημα υγείας, στασιμότητα μισθών. Πάρα πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τράπεζες τροφίμων – αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η αιτία αυτών των προβλημάτων. Πώς λοιπόν το Brexit θα μας βοηθήσει να λύσουμε αυτά τα προβλήματα; Προβλήματα που επηρεάζουν βαθιά τους καθημερινούς μας αγώνες».

Σχετικά με τις ποικίλες αντιδράσεις που έχει εγείρει η “αποκαλυπτική” διαμαρτυρία της, η Μπέιτμαν απαντά μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ως εξής: «Αυτό που καταλαβαίνω από τα σχόλια (που έχω λάβει) για τη μορφή διαμαρτυρίας μου, είναι ότι είναι φυσικό να είναι κανείς γυμνός αν μένει σιωπηλός ή κάνει σέξ. Αλλά όταν χρησιμοποιήσει το σώμα του για να διαδώσει ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα (που δεν αφορά το σεξ ή τα παιδιά) ξαφνικά είναι ντροπή, γίνεται αντιφεμινιστής, τιποτένιος, ηλίθος, κομουνιστής.Υπάρχει λογική σε αυτό; Κάποιο συμπέρασμα;»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα