Χιλή: 140.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν για τον κορονοϊό μέσα σε μια μέρα

Χιλή: 140.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν για τον κορονοϊό μέσα σε μια μέρα
Κόσμος με μάσκα σε μετρό στη Χιλή AP

Με εντυπωσιακά νούμερα άρχιζε ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη Χιλή. Ποιος είναι ο στόχος της χώρας.

Πάνω από 140.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν για τον κορονοϊό την Τετάρτη, πρώτη ημέρα του προγράμματος μαζικής ανοσοποίησης στη Χιλή, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Πάνω από 1.400 κέντρα εμβολιασμού έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα και σε αυτά έχουν διανεμηθεί πάνω από 1 εκατ. δόσεις του εμβολίου του κινεζικού εργαστηρίου Sinovac, από το σύνολο των 4 εκατ. δόσεων που παρέλαβαν οι αρχές της Χιλής την περασμένη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της εκστρατείας,όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, 140.412 άνθρωποι έλαβαν το εμβόλιό τους, κάτι που «μας γεμίζει υπερηφάνεια και χαρά και μας επιτρέπει να μπούμε στον δρόμο της προόδου ώστε να καταφέρουμε να νικήσουμε» την πανδημία του κορονοϊού, τόνισε, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, ο χιλιανός υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις.

Το πρόγραμμα άρχισε με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, άνω των 90 ετών. Θα συνεχιστεί σήμερα με την ανοσοποίηση προσώπων μεταξύ 87 και 89 ετών και κατόπιν προοδευτικά θα επεκτείνεται σε πολίτες χαμηλότερων ηλικιών.

Με τον αριθμό που επιτεύχθηκε την πρώτη ημέρα του προγράμματος, η Χιλή έχει πλέον ανοσοποιήσει 209.501 ανθρώπους αφότου άρχισαν οι εμβολιασμοί, την 24η Δεκεμβρίου. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ήταν αυτό που εμβολιάστηκε με την πρώτη παρτίδα 154.000 δόσεων του προϊόντος της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα