Χιλή: Πλήρης καραντίνα στην πρωτεύουσα Σαντιάγο – 2.260 νέα κρούσματα

Χιλή: Πλήρης καραντίνα στην πρωτεύουσα Σαντιάγο – 2.260 νέα κρούσματα
Κούκλες σε βιτρίνα φορούν μάσκες για τον κορονοϊό, Χιλή AP

Η Χιλή είναι η χώρα της Λατινικής Αμερικής που διεξάγει τα περισσότερα τεστ - 14.000 την ημέρα

Την πλήρη καραντίνα στον πληθυσμό της πρωτεύουσας της Χιλής, Σαντιάγο διέταξε σήμερα από την κυβέρνηση, μετά από μια αύξηση 60% των κρουσμάτων της Covid-19 μέσα σε 24 ώρες.

«Το πιο αυστηρό μέτρο που πρέπει να ανακοινώσω είναι η πλήρης καραντίνα» επτά εκατομμυρίων κατοίκων αυτής της οικιστικής περιοχής, όπου εντοπίζεται το 80% των συνολικά 34.000 κρουσμάτων που καταγράφηκαν στη Χιλή, μια χώρα 18 εκατομμυρίων κατοίκων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Χαϊμέ Μαναλίς.

Εξήγησε ότι αυτό το μέτρο, που εφαρμόστηκε κυρίως σε διάφορες περιοχές όπου είχε προηγουμένως αρθεί ο περιορισμός, κατέστη απαραίτητο μετά τον εντοπισμό 2.260 νέων μολύνσεων, συμπεριλαμβανομένων 12 θανατηφόρων, τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο Μαναλίς ανακοίνωσε επίσης την υποχρεωτική απομόνωση ατόμων άνω των 75 στις βόρειες πόλεις Ικουίκουε και Άλτο Χοσπίσιο.

Η Χιλή μέχρι στιγμής έχει επιλέξει μια στρατηγική επιλεκτικής καραντίνας έναντι της πανδημίας, περιορίζοντάς την στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο.

Είναι επίσης η χώρα της Λατινικής Αμερικής που διεξάγει τα περισσότερα τεστ – 14.000 την ημέρα και περίπου 200.000 συνολικά – στον πληθυσμό της για τον εντοπισμό ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα