Χιονοθύελλα σαρώνει τη Γερμανία – Παραλύουν αεροδρόμια

Διαβάζεται σε 2'
Χιονοθύελλα στη Γερμανία
Χιονοθύελλα στη Γερμανία Associated Press

Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, με ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων, έχει προκαλέσει σφοδρή χιονόπτωση στη Γερμανία.

Χάος σε περιοχές της νότιας Γερμανίας έχει προκαλέσει σφοδρή χιονοθύελλα, η οποία οδήγησε μάλιστα σε διακοπή της εναέριας και σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στη Βαυαρία.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου έχουν διακοπεί έως -το νωρίτερο- τις 6:00 (τοπική ώρα) το πρωί της Κυριακής. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε ότι λόγω της χιονοθύελλας έχουν επηρεαστεί 760 πτήσεις.

Καθυστερήσεις σημειώνονται και στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, προς το οποίο εκτρέπονται εκτάκτως κάποιες πτήσεις με προορισμό το Μόναχο. Κλειστό θα παραμείνει και το μικρότερο αεροδρόμιο του Αλγκόι, στη Βαυαρία.

 

«Όλα είναι κλειστά. Το Διαδίκτυο δεν λειτουργεί. Λοιπόν, πρέπει να κάνετε υπομονή… δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα» δήλωσε στο Reuters μια εγκλωβισμένη επιβάτιδα στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν σπίτι για την ασφάλειά τους.

Η κακοκαιρία διέκοψε, επίσης, την κυκλοφορία των τρένων, με τη σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn να ανακοινώνει ότι «ο κύριος σταθμός του Μονάχου δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί». Ανέφερε, δε, ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αναμένουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε όλη την περιοχή, την ώρα που η λειτουργία των λεωφορείων και του τραμ έχει ανασταλεί.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα