Χονγκ Κονγκ: Καταδίκη 16χρονου για συμμετοχή σε επεισόδια το 2019

Χονγκ Κονγκ: Καταδίκη 16χρονου για συμμετοχή σε επεισόδια το 2019
Επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ AP

Ο 16χρονος που ήταν 14 ετών όταν συνέβησαν τα γεγονότα, ομολόγησε ότι πέταξε μολότος προς την κατεύθυνση της αστυνομίας. Θα κρατηθεί από έναν έως έξι μήνες.

Ένας 16χρονος κάτοικος του Χονγκ Κονγκ έγινε σήμερα το νεότερο πρόσωπο που ομολογεί την ενοχή του για συμμετοχή σε ταραχές που σημειώθηκαν κατά τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας που συγκλόνισαν την πόλη αυτή το 2019.

Ο 16χρονος, ο οποίος ήταν 14 ετών όταν συνέβησαν τα γεγονότα για τα οποία κατηγορείται, ομολόγησε ότι εκτόξευσε κοκτέιλ μολότοφ προς την κατεύθυνση των αστυνομικών.

Ο δικαστής, ο οποίος ακολούθησε τις συστάσεις των σωφρονιστικών υπηρεσιών, αποφάσισε το αγόρι να σταλεί σε κλειστό κέντρο, το οποίο αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή για τον εγκλεισμό νεαρών παραβατών.

Η διάρκεια της κράτησής του, η οποία θα πρέπει να διαρκέσει από έναν έως έξι μήνες, θα οριστεί από τη διοίκηση των σωφρονιστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο 16χρονος, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε για νομικούς λόγους, συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2019.

Αυτός καταδικάστηκε για εμπρησμό και για συμμετοχή σε ταραχές. Ο έφηβος παραδέχθηκε ότι πέταξε μια βόμβα μολότοφ προς την κατεύθυνση της αστυνομίας αφού του το ζήτησαν άλλοι διαδηλωτές.

“Το δικαστήριο οφείλει να βρει μια σωστή ισορροπία ανάμεσα στα συμφέροντα της κοινωνίας και στη βοήθεια προς τους νεαρούς παραβάτες”, δήλωσε ο δικαστής Έρνεστ Λιν.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με τις τεράστιες διαδηλώσεις που συγκλόνιζαν το Χονγκ Κονγκ γα έξι μήνες το 2019. Από αυτούς, περίπου το 40% ήταν φοιτητές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα