Υπόθεση Έπσταϊν: Κλίντον, Τραμπ, Σπέισι και πρίγκιπας Άντριου στο “Lolita Express” λέει ο πιλότος

Υπόθεση Έπσταϊν: Κλίντον, Τραμπ, Σπέισι και πρίγκιπας Άντριου στο “Lolita Express” λέει ο πιλότος
Σκίτσο της δικαστικής αίθουσας κατά τη διάρκεια της δίκης της Γκίλεν Μάξγουελ AP Photo/Elizabeth Williams

Ηχηρές παρουσίες στο "Lolita Express", το αεροπλάνο που χρησιμοποιούσε για να κακοποιεί σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια ο Έπσταϊν. Τι αναφέρει ο πιλότος στην κατάθεσή του.

Ο πιλότος του αποκαλούμενου «Lolita Express» Λόρενς Πολ Βισόσκι Τζούνιορ που εργαζόταν για πολύ καιρό ως πιλότος του Έπσταϊν ήταν ο πρώτος που κατέθεσε κατά τη διάρκεια της δίκης της Γκίσλεν Μάξγουελ.

Όπως είπε στην κατάθεσή του, πέταξε προέδρους, πρίγκιπες και αστέρες του Χόλιγουντ με τα ιδιωτικά τζετ του Τζέφρι Έπσταϊν για 30 χρόνια.

Ο Βισόσκι είπε στο δικαστήριο την Τρίτη ότι θυμάται τον πρίγκιπα Άντριου, τον Μπιλ Κλίντον, τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κέβιν Σπέισι να είναι μεταξύ των επιβατών, όπως αναφέρει ο Independent.

Άλλα ονόματα επιφανών επιβατών που επιβεβαίωσε κατά την κατάθεσή του ήταν αυτά του ηθοποιού Κρις Τάκερ και του βιολιστή Ιτζακ Πέρλμαν, όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της κατ’ αντιπαράθεση εξέτασης εάν τους θυμόταν συγκεκριμένα.

Θυμήθηκε επίσης ότι είχε συναντήσει τη Βιρτζίνια Τζιούφρι τη δεκαετία του 1990, περιγράφοντάς την ως μια πιο κοντή γυναίκα με βρώμικα ξανθά μαλλιά που «δεν φαινόταν νέα».

Η Τζιούφρι έχει καταθέσει μήνυση κατά του πρίγκιπα Άντριου, κατηγορώντας τον ότι την κακοποίησε σεξουαλικά στην έπαυλη του Έπσταϊν και αλλού το 2001, όταν εκείνη ήταν κάτω των 18 ετών, με τον πρίγκιπα Άντριου να αρνείται τις κατηγορίες.

Οι εισαγγελείς χρησιμοποίησαν τη μαρτυρία του Βισόσκι για να περιγράψουν τις πολλαπλές κατοικίες και τα αεροσκάφη του Έπσταϊν, συμπεριλαμβανομένων των ελικοπτέρων και των ιδιωτικών τζετ που έγιναν γνωστά ως «Lolita Express».

Όταν άρχισε να εργάζεται για πρώτη φορά μαζί του το 1991, το αεροπλάνο ήταν το Gulfstream με δερμάτινες καρέκλες και μπορντό χαλί. Αναβαθμίστηκε το 2001 σε ένα μεγαλύτερο Boeing 727 με πολλούς χώρους, μια πλήρη κουζίνα και το «στρογγυλό δωμάτιο» εξοπλισμένο με καναπέ σε σχήμα ντόνατ.

Ο κ. Βισόσκι κατέθεσε ότι πετούσε με τον Έπσταϊν σε διάφορα κτίσματα της ιδιοκτησίας του κάθε τέσσερις περίπου ημέρες και στο νησί του στην Καραϊβική περίπου κάθε 10 ημέρες.

«Ήταν ένας τακτικός προορισμός», είπε.

Ο κ. Visoski είπε ότι η πόρτα του πιλοτηρίου ήταν πάντα κλειστή, αλλά όχι προς την κατεύθυνση του Έπσταιν, και ότι είχε προσκληθεί στο πίσω μέρος του αεροπλάνου εάν χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει το μπάνιο.

Στην κατάθεσή του σημείωσε ότι δεν μπορούσε να δει όλα όσα συνέβαιναν στο αεροπλάνο ενώ πετούσε και ότι δεν ήταν ποτέ μάρτυρας σεξουαλικής δραστηριότητας. Και «σίγουρα δεν είδε» σεξουαλικές πράξεις με ανήλικα κορίτσια, πρόσθεσε κατά την κατ’ αντιπαράθεση εξέταση.

Όταν η εισαγγελία έδειξε στους ενόρκους το πιστοποιητικό γέννησης ενός κοριτσιού που πέταξε στο αεροπλάνο και αναγνωρίστηκε στο δικαστήριο ως «Τζέιν», τραγουδίστρια που έφερε ο Έπσταϊν στο πιλοτήριο, ο Βισόσκι είπε πως την θυμόταν ως μια «ώριμη» γυναίκα με «διαπεραστικά, μπλε μάτια».

Στη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Βισόσκι μίλησε για τη σχέση της Μάξγουελ με τον Έπσταϊν όπως την είχε βιώσει ο ίδιος, αναφέροντας ότι στην ιεραρχία του κυκλώματος εκείνη ήταν το “Νούμερο Δύο” και ο Έπσταϊν το “Νούμερο Ένα”.

Η Μάξγουελ καητγορείται ότι κακοποίησε τέσσερα ανήλικα κορίτσια μεταξύ 1994 και 2004 και τα μετέφερε στην έπαυλη του Έπσταιν στο Παλμ Μπιτς. Κάποιες από τις υποθέσεις αυτές φέρεται να συνέβησαν στο αρχοντικό του στο Μανχάταν, ένα ράντσο στο Νέο Μεξικό, ένα διαμέρισμα στο Παρίσι και στο κτήμα του στις Παρθένες Νήσους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα