Υπόθεση Έπσταϊν: Θύμα “καίει” τη Μάξγουελ -“Ήταν παρούσα στους βιασμούς”

Διαβάζεται σε 5'
Υπόθεση Έπσταϊν: Θύμα “καίει” τη Μάξγουελ -“Ήταν παρούσα στους βιασμούς”
Τζέφρι Έπσταϊν - Γκίλεν Μάξγουελ John Minchillo / ASSOCIATED PRESS

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον Έπσταϊν από τα 14 της χρόνια, κατηγορώντας τη Μάξγουελ ότι σε κάποιες περιπτώσεις λάμβανε μέρος στην κακοποίηση.

Δύο χρόνια μετά την αυτοκτονία του δισεκατομμυριούχου Τζέφρι Έπσταϊν, κατηγορούμενου για σεξουαλικά εγκλήματα, η δίκη της πρώην συνεργάτιδάς του Γκίλεν Μάξγουελ ξεκίνησε τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη για να διαπιστωθεί αν όντως στρατολογούσε ανήλικα κορίτσια για να τροφοδοτήσει τον Αμερικανό χρηματιστή και το περιβάλλον του.

Η πρώτη μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της Μάξγουελ για διακίνηση ανηλίκων, κατέθεσε την Τρίτη ότι ήταν μόλις 14 ετών, όταν η Μάξγουελ φέρεται να την έφερε σε επαφή με το Έπσταϊν.

Όπως γράφει ο Guardian, η μάρτυρας, που χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο “Τζέιν” στο δικαστήριο, κατηγόρησε τη Μάξγουελ ότι κάποιες φορές ήταν παρούσα την ώρα που την κακοποιούσαν σεξουαλικά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις λάμβανε μέρος στην κακοποίηση.

Η Μάξγουελ κατηγορείται για έξι εγκλήματα που σχετίζονται με τη φερόμενη συμμετοχή της στην σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από τον Έπσταϊν. Η ίδια έχε αρνηθεί την ενοχή της.

“Είχατε ποτέ σεξουαλική σχέση με τον Τζέφρι Έπσταϊν;”, ρώτησε τη “Τζέιν” η εισαγγελέας. Η μάρτυρας απάντησε καταφατικά, αποκαλύπτοντας ότι ήταν μόλις 14 ετών. “Συνέβη μία ή περισσότερες φορές όταν ήσασταν 14 ετών;”, συνέχισε η εισαγγελέας. “Περισσότερες από μία φορές”, απάντησε η ίδια.

Έπειτα η μάρτυρας ερωτήθηκε αν υπήρχαν άλλα άτομα στο δωμάτιο, με την ίδια να απαντά καταφατικά.

Η εισαγγελέας τότε τη ρώτησε: “Ποιο πρόσωπο ήταν τις περισσότερες φορές στο δωμάτιο, ενώ είχατε σεξουαλική επαφή με τον Έπσταϊν;”. “Η Μάξγουελ”, απάντησε.

Η μάρτυρας στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η Μάξγουελ προετοίμαζε τα θύματα, ώστε να γίνουν δεκτικά στον Έπσταϊν, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους, με στόχο να αντιληφθούν την κακοποίηση ως κάτι το φυσιολογικό.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι γνώριζε τη Μάξγουελ από το καλοκαίρι του 1994, όταν συναντήθηκαν σε μια καλλιτεχνική κατασκήνωση στο Μίσιγκαν, το Κέντρο Τεχνών Interlochen, όπου η κατηγορούμενη προσέγγισε το θύμα φιλικά.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ένας άνδρας, που αργότερα η μάρτυρας έμαθε ότι ήταν ο Έπσταϊν. Η μάρτυρας δήλωσε ότι ενδιαφέρθηκε να μάθει για τη ζωή της στην κατασκήνωση και της είπε ότι έδινε υποτροφίες σε παιδιά.

Σε ένα σημείο, της ζήτησαν τον αριθμό της μητέρας της και εκείνη τους έδωσε τα στοιχεία. Όταν επέστρεψε στο σπίτι από την κατασκήνωση, την πήραν τηλέφωνο και την κάλεσαν για τσάι μαζί με τη μητέρα της.

Στη διάρκεια της επίσκεψης στο σπίτι του Έπσταϊν, εκείνος είπε στη μητέρα της ότι ήθελε να ακούσει τη “Τζέιν” να τραγουδά. Στους μήνες που ακολούθησαν, η “Τζέιν” περνούσε χρόνο με τον Έπσταϊν περίπου μια φορά την εμδομάδα. Συνήθως η Μάξγουελ ήταν μαζί τους, ανέφερε η μάρτυρας.

Την πήγαν για ψώνια και σινεμά, υπήρχαν όμως και κάποια πράγματα που της φαίνονταν παράξενα.

“Θυμάμαι, ίσως την πρώτη φορά που πήγα στην πισίνα και βγήκα έξω και ήταν τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες, και η Μάξγουελ. Καμιά τους δεν φορούσε το πάνω μέρος του μαγιό και κάποιες ήταν γυμνές. Σοκαρίστηκα, γιατί δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο”, ανέφερε.

Η “Τζέιν” υποστήριξε ότι την πρώτη φορά που την κακοποίησε ο Έπσταϊν, ήταν στο σπίτι του στο Παλμ Μπιτς, όπου της έλεγε ότι θα πρέπει να βάλει τα δυνατά της για μια καριέρα στις Τέχνες.

“Μου είπε ‘ξέρω όλους τους ατζέντηδες, ξέρω όλους τους φωτογράφους, ξέρω τον ιδιοκτήτη της Victoria’s Secret, επομένως μπορώ να κάνω τα πάντα, όμως πρέπει να είσαι έτοιμη για αυτά’…. Ήμουν στο γραφείο του. Απλώς μου έπιασε το χέρι και μου ζήτησε να τον ακολουθήσω… Με πήγε στο σπιτάκι δίπλα στην πισίνα και με τράβηξε προς τον καναπέ. Με έβαλε να καθίσω στη γωνία και δεν είπε ούτε μια λέξη… Με έβαλε να καθίσω επάνω του και στη συνέχεια αυνανίστηκε πάνω μου… Είχα παγώσει από το φόβο μου. Δεν είχα ξαναδεί πέος στη ζωή μου”, είπε το θύμα.

Όπως κατέθεσε, η σεξουαλική της κακοποίηση από τον Έπσταϊν συνεχίστηκε για τα επόμενα τρία χρόνια, όπου τον έβλεπε περίπου μια φορά ανά δυο εβδομάδες. Όταν ήταν 14, 15 και 16 ετών, το θύμα αναφέρει ότι κάποιες φορές ήταν και η Μάξγουελ στο δωμάτιο την ώρα που την κακοποιούσε, υποστηρίζοντας πως της έπιανε το στήθος.

Το θύμα κατήγγειλε τον ομαδικό της βιασμό, από τον Έπσταϊν, τη Μάξγουελ και άλλους. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της αναγκαζόταν να σταματήσει και να πάρει βαθιές ανάσες πριν συνεχίσει να περιγράφει τις σοκαριστικές λεπτομέρειες της κακοποίησής της.

Το θύμα κλήθηκε να καταθέσει δεύτερη, αμέσως μετά τον Λόρενς Πολ Βισόσκι Τζούνιορ που εργαζόταν για πολύ καιρό ως πιλότος του Έπσταϊν. Στη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Βισόσκι μίλησε για τη σχέση της Μάξγουελ με τον Έπσταϊν όπως την είχε βιώσει ο ίδιος, αναφέροντας ότι στην ιεραρχία του κυκλώματος εκείνη ήταν το “Νούμερο Δύο” και ο Έπσταϊν το “Νούμερο Ένα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα