Υπόθεση Επστάιν: Η Μάξγουελ ζητά να αποφυλακιστεί επικαλούμενη τον κορονοϊό

Υπόθεση Επστάιν: Η Μάξγουελ ζητά να αποφυλακιστεί επικαλούμενη τον κορονοϊό
Γκισλέιν Μάξγουελ AP

Οκτώ μέρες μετά τη σύλληψή της, η πρώην σύντροφος και συνεργάτιδα του Επστάιν ζητά την αποφυλάκισή της επικαλούμενη τον κορονοϊό.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, η πρώην σύντροφος και για πολλά χρόνια συνεργάτιδα του νεκρού σήμερα χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, αρνήθηκε κατηγορηματικά σήμερα ότι παρέσυρε ανήλικα κορίτσια για να τα κακοποιήσει σεξουαλικά ο φίλος της και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση.

Το αίτημα της Μάξγουελ υποβλήθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μανχάταν, οκτώ ημέρες μετά τη σύλληψή της στο Νιου Χαμσάιρ, όπου σύμφωνα με τις αρχές κρυβόταν, σε ένα κτήμα που αγόρασε κρύβοντας την ταυτότητά της.

Η 58χρονη Βρετανίδα κοσμική μεταφέρθηκε την Δευτέρα στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης, μια φυλακή του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη. Οι εισαγγελείς ζητούν να παραμείνει προφυλακισμένη μέχρι τη δίκη της, διότι την θεωρούν ύποπτη φυγής. Στην περίπτωση που κριθεί ένοχη, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 35 ετών.

Σήμερα, στο αίτημα που κατέθεσε, υποστηρίζει ότι λόγω της κράτησής της σε αυτή τη φυλακή διατρέχει «σοβαρό κίνδυνο» να προσβληθεί από την Covid-19. Πρόσθεσε ότι δεν είναι ύποπτη φυγής, επικαλούμενη το λευκό ποινικό μητρώο της αλλά και το γεγονός ότι παρέμεινε στις ΗΠΑ μετά τη σύλληψη του Επστάιν, πέρσι τον Ιούλιο.

Η Μάξγουελ «αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, σκοπεύει να τις αντικρούσει και δικαιούται να της αναγνωριστεί το τεκμήριο της αθωότητας», αναφέρεται στο έγγραφο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα