Υπόθεση Κασόγκι: Προσχεδιασμένη η αγριότητα του εγκλήματος

Υπόθεση Κασόγκι: Προσχεδιασμένη η αγριότητα του εγκλήματος
Έρευνες της αστυνομίας στην Κων/πολη για την υπόθεση Κασόγκι AP

Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι είχε σχεδιαστεί να γίνει με άγριο τρόπο, δήλωσε εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας - Βρέθηκε αυτοκίνητο του σαουδαραβικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.

Η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη «σχεδιάστηκε να γίνει με άγριο τρόπο», δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε πως «προσπάθειες» αναπτύχθηκαν στη συνέχεια για τη συγκάλυψή της.

«Αντιμετωπίζουμε κάτι που είχε σχεδιαστεί να γίνει με άγριο τρόπο και τις προσπάθειες που αναπτύχθηκαν στη συνέχεια προκειμένου να συγκαλύψουν» αυτή τη δολοφονία, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία (AKP).

«Είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο έγκλημα», προσέθεσε ο Τσελίκ. «Ελπίζω πως όλα τα στοιχεία θα έρθουν στο φως της ημέρας και πως οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν, έτσι ώστε τέτοια πράγματα να μην περάσουν ποτέ από το μυαλό κανενός», συνέχισε.

Στο μεταξύ, ένα αυτοκίνητο που ανήκει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε στον τομέα Σουλτανγκαζί της πόλης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία προσθέτουν πως η αστυνομία θα ερευνήσει το όχημα.

Εξάλλου, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε πως η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι είναι ένα σοβαρό έγκλημα το οποίο πρέπει να ερευνηθεί προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό

Η Τουρκία θα φτάσει μέχρι τέλους για να ρίξει φως στη “στυγερή δολοφονία” του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ιμπραήμ Καλίν είπε ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι στην υπόθεση αυτή, προσθέτοντας ότι οι Σαουδάραβες έχουν ευθύνη να αποκαλύψουν την αλήθεια για τον φόνο αυτόν.

“Εξ αρχής, η γραμμή του προέδρου μας είναι σαφής: τίποτα δεν θα μείνει κρυφό σε αυτήν την υπόθεση. Από δικαστικής πλευράς, θα φτάσουμε μέχρι το βάθος. Τελικός στόχος μας είναι να αποκαλύψουμε όλες τις πλευρές”, είπε.

Η υπόθεση του Κασόγκι, πρόσθεσε ο Καλίν, δεν είναι ένα διμερές ζήτημα μεταξύ της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας. Σημείωσε όμως ταυτόχρονα ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θέλει να πληγούν οι σχέσεις των δύο χωρών με αυτήν την αφορμή.

“Η Σαουδική Αραβία είναι μια σημαντική χώρα για εμάς. Είναι μια αδελφή και φίλη χώρα. Έχουμε πολλές εταιρικές σχέσεις και φυσικά δεν θα θέλαμε να πληγούν”, τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα