Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Η ανακοίνωση της οικογένειας μετά την ανακήρυξη του υπόπτου

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Η ανακοίνωση της οικογένειας μετά την ανακήρυξη του υπόπτου
Οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚαν Joe Giddens/Pool via AP

Την αισιοδοξία, αλλά και τη χαρά τους για την απόφαση της πορτογαλικής αστυνομίας να κατονομάσει και επίσημα ως ύποπτο για την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν τον Γερμανό παιδεραστή Κριστιάν Μπρίκνερ, εξέφρασαν οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚαν.

Για “πρόοδο στις έρευνες” σχετικά με την εξαφάνιση της βρετανίδας Μαντλίν ΜακΚαν πριν από 15 χρόνια, έκαναν λόγο οι γονείς του κοριτσιού, μετά την απόφαση των πορτογαλικών Αρχών να κατανομάσουν και επίσημα ως ύποπτο για την υπόθεση ον Γερμανό παιδεραστή Κριστιάν Μπρίκνερ, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για βιασμό.

Στην ανακοίνωσή τους, την οποία οι γονείς του κοριτσιού υπογράφουν ως “Κέιτ και Τζέρι”, αναφέρουν τα εξής: “Χαιρετίζουμε την απόφαση των πορτογαλικών αρχών να κηρύξουν έναν γερμανό άνδρα ως “arguido” σε σχέση με την εξαφάνιση της αγαπημένης μας κόρης, Μαντλίν. Αυτό αντανακλά την πρόοδο της έρευνας, που διεξάγεται από τις πορτογαλικές, γερμανικές και βρετανικές αρχές. Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις από τη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο ‘arguido’ δεν έχει ακόμη κατηγορηθεί για κάποιο συγκεκριμένο έγκλημα που σχετίζεται με την εξαφάνιση της Μαντλίν. Αν και η πιθανότητα η Μαντλίν να είναι ακόμα ζωντανή και να ξαναβρεθούμε είναι μικρή, δεν έχουμε εγκαταλείψει τις ελπίδες μας“.

Υπογραμμίζουν ωστόσο, ότι σε βάρος του υπόπτου δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες για ένα συγκεκριμένο έγκλημα που συνδέεται με την εξαφάνιση”.

Επίσημα ύποπτος ο 45χρονος Γερμανός παιδόφιλος

Ο Κριστιάν Μπρίκνερ, που έχει καταδικαστεί για βιασμό, έχει χαρακτηριστεί ως “arguido”, που μεταφράζεται ως “κατονομασμένος ύποπτος” ή “επίσημος ύποπτος” από την πορτογαλική αστυνομία, αλλά δεν έχει συλληφθεί και δεν του έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες.

Ο δικηγόρος του Γερμανού υπόπτου είπε ότι ο πελάτης του δεν έχει κατηγορηθεί για την υπόθεση.

Οι εισαγγελείς δεν κατονόμασαν δημόσια τον άνδρα, αλλά ανέφεραν σε μια δήλωση ότι αναγνωρίστηκε ως ύποπτος από τις γερμανικές αρχές κατόπιν αιτήματός τους.

Η εξέλιξη θα μπορούσε να επιτρέψει στον Μπρίνκερ να εκδοθεί στην Πορτογαλία για επίσημη ανάκριση.

Αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή στη φυλακή Όλντενμπουργκ, στη βόρεια Γερμανία, για τον βιασμό μιας γυναίκας το 2005 στην Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, την ίδια περιοχή όπου χάθηκε η Μαντλίν στις 3 Μαΐου του 2007.

Όταν είχε θεωρηθεί ύποπτος ο Κριστιάν Μπ.

Τον Ιούνιο του 2020, η βρετανική και η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσαν ότι έχουν έναν νέο ύποπτο στην υπόθεση της εξαφάνισης το 2007 της Μαντλίν Μακάν, απευθύνοντας έκκληση για πληροφορίες σχετικά με έναν Γερμανό υπήκοο που είχε καταδικαστεί για βιασμό στην Πορτογαλία και κρατείτο σε φυλακή της Γερμανίας.

Κριστιάν Μπρίκνερ Carabinieri / AP IMAGES

Εκείνη την περίοδο οι γερμανικές αρχές είχαν αναφέρει πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως η Μαντλίν είναι νεκρή.

Ο άνδρας αυτός, που είχε κατονομαστεί ως Κριστιάν Μπ. (Christian B.) βρισκόταν στη λίστα των ατόμων με τα οποία ήθελε να μιλήσει η πορτογαλική αστυνομία όταν εξαφανίστηκε η Μάντι αλλά οι ερευνητές δεν τον βρήκαν στο σπίτι του και δεν τον ανέκριναν το 2007.

“Σε σχέση με την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν Μπεθ Μακάν, ηλικίας 3 ετών εκείνη την εποχή (…), το υπουργείο δημόσιας τάξης του Μπραουνσβάιγκ διεξάγει έρευνα σχετικά με έναν Γερμανό υπήκοο ηλικίας 43 ετών που θεωρείται ύποπτος για φόνο, είχε πει η γερμανική αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου.

“Ο ύποπτος είναι δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων που έχει ήδη καταδικαστεί πολλές φορές, ιδίως για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Εκτίει αυτή τη στιγμή ποινή φυλάκισης για «μια άλλη υπόθεση»”, είχε διευκρινίσει τότε η αστυνομία.

Ο άνδρας αυτός είχε ζήσει για καιρό στο Αλγκάρβε το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007, για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα σπίτι που βρίσκεται μεταξύ του Λάγκος και της Πράια ντα Λουζ. Είχε, επίσης, εργαστεί στην περιοχή, κυρίως στον τομέα της εστίασης.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, έβγαζε τα προς το ζην “διαπράττοντας εγκλήματα, ιδίως διαρρήξεις σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραθεριστικές κατοικίες”, όπως και διακίνηση ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα